Anmeldelse

Speed Fix

Speed Fix er et produkt med et veldig enkelt konsept: En silikon-spray for å gjøre din musmatte glattere. Musmatter er ikke alltid så glatte som du kan ønske, og en ujevn gli kan føre til ujevne musbevegelser. Spørsmålet er om Speed Fix med sin silikon-spray kan konkurrere med den mer etablerte konkurrenten Mouse Skatez.

Speed Fix er et produkt med et veldig enkelt konsept. Musmatter er ikke alltid så glatte som du kan ønske, og en ujevn gli kan føre til ujevne musbevegelser. Dette igjen fører til at du ikke kontrollerer musen så godt som mulig. Her kommer produkter som Speed Fix og Mouse Skatez inn i bildet. Disse er ene og alene ment for å minske friksjonen mellom mus og musmatte for at du igjen skal kunne være mer nøyaktig. Det kan høres ut som en sær og marginal greie, og det er det også. Likevel skal ikke de som tilbringer timevis dag inn og dag ut på jakt etter neste frag kimse av effekten. Forskjellen er kanskje overraskende stor. Spørsmålet er om Speed Fix med sin silikon-spray kan konkurrere med den mer etablerte konkurrenten Mouse Skatez.

Til testen har vi brukt en vanlig blå tøymatte som du kan finne i de fleste butikker. Hvordan den fungerer uten Speed Fix kan du lese om i vår test av matten. Uten Mouse Skatez glir det akseptabelt nok, selv om du kan kjenne at det er ujevnheter i glien. Nøyaktigheten er langt fra optimal.

Å bruke Speed Fix er rimelig enkelt. Alt du behøver å gjøre er å spraye et tynt lag med silikonspray på musmatten fra 30-50 centimers avstand. Etter dette kan du kjenne at overflaten er dekket med en glatt substans, selv om den ikke er veldig fremtredende. Produktet lukter heldigvis ingenting etter at det er sprayet på.

I bruk kan du kjenne en marginal forskjell i gli, men dette er ærlig talt ikke mye å skrive hjem om. Musføttene blir riktignok en smule glattere, men det er ikke nok til å rettferdiggjøre et kjøp.

På en Everglide Giganta-matte er effekten at matten blir svært glatt, noe som også er poenget. Dessverre har den bi-effekten av at matten også blir veldig seig, noe som gjør at silikonen også klines utover selve musen og din egen hånd. I svette matcher er ikke dette noe du ønsker deg. Det er rett og slett ubehagelig å bruke matten etter at den er sprayet med Speed Fix. Denne effekten er i praksis lik på andre plastmatter. Konkurrenten Mouse Skatez derimot har ikke dette problemet i og med at det der er snakk om teip som festes på selve musføttene.

Konklusjon
Speed Fix kan kjøpes fra Microplex for kr. 69,-. En pakke Mouse Skatez kan kjøpes for kr. 59,- fra samme sted. Det bør nevnes at en boks Speed Fix inneholder 200ml, noe som bør være rikelig i lang tid. En pakke Mouse Skatez holder derimot neppe mer enn en måneds tid. På produsentens hjemmesider går det frem at produktet er myntet på plastmatter. Dette går derimot ikke frem av selve produktet (instruksjoner er forøvrig skrevet på tysk). Derfor er det naturlig nok at produktet ikke har noen særlig effekt på en tøymatte. Effekten som oppstår er relativt kortvarig, samtidig som den negative bi-effekten nesten veier opp for nytten. Mouse Skatez er et bedre produkt på alle områder, og siden det også fungerer på alle populære gamingmatter på markedet (ikke bare plastmatter) er det ingen grunn til å heller kjøpe Speed Fix.

Total vurdering:

 

 

Kommentarer? Diskuter artikkelen i forumet eller på vår IRC-kanal

Les også
Sacred 2 utsatt til september

Relaterte artikler:

Relaterte linker:

Siste fra forsiden