Spennende actioneventyr fra Danmark

Tidsreiser er noe av det du får leke deg med i det Unreal 3-baserte danske prosjektet Urban Mysteries.

Nettstedet Firingsquad er på Game Developers Convention, hvor de har tatt en titt på ulike spill som vises frem der. Et av spillene de er mest imponert av kommer fra Danmark, og er actioneventyr fra den unge utvikleren Zeitguyz (som blant annet består av flere erfarne folk fra Io Interactive).

Spillet heter Urban Mysteries, og er et actioneventyr som foregår i stor by. Det hele starter i 2052, men figuren din har mulighet til å reise i tid, så han får raskt se byen fra andre tidsaldre også. Firingsquad fikk se hvordan spillfiguren reiste flere hundre år tilbake i tid, og måtte forsvare byen ved hjelp av tidsriktige våpen som et muskedundergevær.

Det kan virke som ting spilleren gjør i fortiden kan få konsekvenser for hva som skjer i fremtiden, for da spillfiguren reiste tilbake til fremtidsversjonen av byen igjen, ble denne forandret til det ugjenkjennelige. Dette foregikk i sanntid, ikke i en filmsekvens, og skal ha sett imponerende ut (spillet bruker Unreal 3-motoren, så teknologien ser ut til å være i orden).

Ellers fortelles det at spillerne ofte settes overfor vanskelige valg. Ved en anledning havnet spilleren i en brennende bygning, hvor to mennesker var fanget. Spilleren fikk kun tid til å redde én av dem, og måtte velge hvem som skulle leve og hvem som skulle dø.

Zeitguyz skal ha 25 utviklere på spillet, men er usikre på hvordan det skal bli gitt ut. Et alternativ er å gå for en episodebasert løsning, hvor første episode blir tilgjengelig sent neste år. Et annet er å samarbeide med en utgiver om en tradisjonell butikkutgivelse. Da vil vi i så fall måtte vente til 2009, men samtidig blir produktet selvsagt mer omfattende.

Spillet kommer til PC og "store plattformer".

Siste fra forsiden