Spillprosjekter lagt på is

Utviklingen av Das Reich 2005 og Grand Raid Offroad har blitt lagt på is i løpet av de siste dagene.

Skytespillet Das Reich 2005 skulle ha foregått i en verden der de tyske nazistene enda hadde kontroll over store deler av Europa, hvor de hadde bygd opp et totalitært samfunn kalt Germania. Spilleren måtte støtte ulike fraksjoner som alle har et mål for øyet: Å bli kvitt det sittende regimet, og å kjempe for en fri verden uten totalitarisme.

Das Reich 2005

Nå har tyske Joylabs fortalt at de har lagt utviklingen av Das Reich 2005 på is, og at det er tvilsomt vi noensinne får se dette spillet. Dette er ikke første gangen disse utviklerne har hatt problemer - flesteparten av de som jobbet med spillet var tidligere med på utviklingen av "The Y-Project", et lovende førstepersons skytespill som ble kansellert på grunn av pengemangel.

Franske Asobo har også måttet legge et av sine kommende prosjekter på is, nemlig Grand Raid Offroad. De er imidlertid optimistiske, og forteller at spillet overhodet ikke er kansellert. I stedet vil de for øyeblikket fokusere på et plattformeventyr under utvikling for en stor, amerikansk utgiver. Håpet er at dette prosjektet skal gi dem penger til å fullføre Grand Raid Offroad.

Grand Raid Offroad er et bilspill som skulle komme med over 10000 km² variert og vakkert terreng, hvor førerne selv skulle få bestemme hvilken vei de vil ta for å komme først i mål. Spillet kom med seks landskaper, over 20000 km med veier og motorveier, 30 ulike (og fullstendig justerbare) kjøretøy, over 40 baner og en rekke moduser.

Vi vet ingen ting om det nye spillet til Asobo, men de forteller at vi skal slippe å vente særlig mye lenger på informasjon om prosjektet.

Siste fra forsiden