S.T.A.L.K.E.R. er ferdigutviklet

Tro det eller ei: S.T.A.L.K.E.R. er ferdigutviklet, og sendt til fabrikkene for masseproduksjon.

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl har vært under utvikling så lenge at det nesten stiller i samme klasse som Duke Nukem Forever. Det har tatt GSC Game World hele seks år å gjennomføre utviklingen, og opprinnelig var planen at spillet skulle ha vært på markedet for flere år siden.

Nå er det imidlertid ferdigutviklet, og alt ligger til rette for at det skal slippes 23. mars her til lands. Det er med andre ord ikke spesielt lenge til vi finner ut om dette høyst etterlengtede spillet har vært verd den lange og til tider frustrerende ventetiden.

Grunnene til at utviklingen har tatt så lang tid er nok mange, men på toppen troner utviklernes høye ambisjonsnivå. S.T.A.L.K.E.R. foregår i en stor og åpen verden som lever sitt eget liv uavhengig av deg (men hvor dine handlinger kan og vil påvirke det som skjer, og hvordan du blir mottatt).

Handlingen foregår i området rundt Tsjernobyl, stedet som ble satt på verdenskartet på åttitallet, etter at en atomreaktor gikk bananas og førte til store radioaktive utslipp som fortsatt kan måles, blant annet i næringskjeden i fjellområdene her til lands.

I S.T.A.L.K.E.R. sin verden ble den første ulykken etterfulgt av en mye større ulykke i 2006, og denne fikk grusomme konsekvenser Her snakker vi om forferdelige mutasjoner på dyr og mennesker og livsfarlige radioaktive fenomener, og i 2012 er sonen rundt Tsjernobyl livsfarlig å være i. Og nå er det nettopp dit vi skal.

Mer info om S.T.A.L.K.E.R. finner du på spillets nettsted.

Siste fra forsiden