S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl

Utviklerne av S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl har akkurat gitt ut en stor video fra dette etterlengtede spillet.

På ettermiddagen den 12. april 2006 rystes Chernobyl-området av en massiv eksplosjon. Tidligere var området svært farlig å bevege seg i, på grunn av den radioaktive strålingen etter katastrofen i 1986. Etter eksplosjonen er det å bevege seg innenfor "The Zone" dødelig, selv med de mest avanserte beskyttelsesdraktene tilgjengelig. Som følge av dette ble området lagt under karantene.

Det er nå gått fire år, og Chernobyl-området er ikke lenger fullt så dødelig, i alle fall ikke på grunn av strålefaren. Nå er det imidlertid dukket opp nye farer innenfor "The Zone"; både mennesker og dyr har mutert etter å ha blitt påvirket av radioaktiviteten, og resultatet er en rekke fryktelige monstre.

Dette burde i teorien holde alle med litt vett i skallen unna området, men nå er det slik at "The Zone" inneholder en hel rekke gjenstander og mye informasjon som mange mennesker er villige til å betale store pengesummer for å få tak i. Derfor har en gruppe hardføre lykkejegere kjent som "stalkers" begynt å dra på ekspedisjoner inn i området. Du er en slik lykkejeger.

Farene du møter er mange. I tillegg til mutantene og strålefaren kan du regne med hard konkurranse fra andre lykkejegere, og hæren er dessuten ikke særlig lysten på at du og andre skal stikke av med det som faktisk er statens eiendom. Spesielt når det er såpass verdifullt. Du kan dermed ikke regne med at turene til Chernobyl blir særlig fredelige.

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl er et innovativt spill som utvikles av GSC Game World (kjent for Cossacks-serien). Det inneholder en gigantisk spillverden som dekker over 30 kvadratkilometer, en rekke kjøretøy du kan bruke for å komme dit du vil, og over 30 ulike våpen (samt oppgraderinger til disse).

I tillegg er "The Zone" en levende verden der livet går sin gang uten innblanding fra deg. Andre lykkejegere går på jakt etter verdifulle objekter, og hvis de opplever spesielle ting vil det gå rykter om disse blant de andre lykkejegerne. Spillet er fullstendig ikke-lineært og lar deg utforske området slik du ønsker, og det er dessuten åtte fullstendig ulike avslutninger av spillet.

Den nye videoen, som er på hele 120 MB, inneholder over to og et halvt minutt fra film fra spillet og fokuserer på de ulike våpnene du kan benytte deg av. Du kan laste den ned fra disse nettstedene:

Siste fra forsiden