S.T.A.L.K.E.R. ute første kvartal 2007

Nå har utvikleren selv bekreftet at S.T.A.L.K.E.R. vil havne i butikkhyllene i løpet av første kvartal 2007.

I en meget kort oppdatering på det offisielle nettstedet for PC-spillet S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl forteller GSC Game World at utgivelse i løpet av første kvartal 2007 er offisielt. Tidligere har de kun signalisert at de hadde dette lanseringsvinduet som et mål. Dette er første gang utvikleren selv går ut med en offisiell "dato" for butikkslipp av spillet, som har vært i utvikling i snart fem år.

S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl er inspirert av boka The Roadside Picnic av brødrene Strugatsky, filmen Stalker (1979) og Tsjernobyl-ulykken i 1986. Bare et utvalg mennesker turte å sette sine kropper innenfor det svært radioaktive området etter eksplosjonen, for å finne ut hva som hadde skjedd. Svært få returnerte.

Den radioaktive sonen skulle vise seg å være gjort om til et område fullt av dødsfeller og nye vesener skapt frem av mutasjon. Spillet blir en 3D adventure-action-tittel med elementer fra rollespill og taktiske spill. Dette skal i følge utviklerne GSC Game World gi spilleren et veldig dynamisk gameplay. Deres grafikk-motor X-Ray skal levere fotorealistisk grafikk gjennom et original historie og en velbalansert multiplayer-del.

En mer konkret dato foreligger foreløpig ikke, men vi sier fra så snart vi vet mer.

Siste fra forsiden