Star Ocean snart til Europa

Universet er et hav av stjerner

Nyversjonen av det opprinnelige Star Ocean har fått europeisk slippdato.

Japanske Tri-Ace har gjort seg bemerket med spill som Valkyrie Profile: Lenneth og det ferske Infinite Undiscovery. Selskapets første produksjon var Star Ocean til SNES, og de fleste titler de lager i dag har elementer fra denne debuten i seg. Spillet forble imidlertid forholdsvis ukjent, fordi det aldri fikk noen offisiell utgivelse utenfor Japan.

Star Ocean har kamper i sanntid.

De senere spillene i serien har siden blitt sluppet både i Europa og USA, og nå er Square Enix klare med en relansering av det første spillet. Den oppdaterte utgaven har fått tittelen Star Ocean: First Departure og kommer til PSP mot slutten av måneden.

Star Ocean-universet ert en blanding av science fiction og middelalderfantasi, så her finnes både drager, laserpistoler, magi og romskip. Handlingen kretser rundt en stor krig mellom menneskeheten og planeten Resonia, men ikke alt er som det ser ut på overflaten.

Grafikken har blitt oppdatert og er nå av samme type som den i oppfølgeren, Star Ocean: The Second Story, til PSone. Det vil si at den består av figurer i 2D- på 3D-bakgrunner. Det er også lagt inn animerte mellomsekvenser produsert av Production I.G.

Som nesten alle andre Tri-Arc-spill foregår kampene i sanntid, og er i likhet med grafikken i samme stil som Star Ocean: The Second Story. Du styrer én kriger om gangen, mens resten av laget kan stilles inn til å handle som du ønsker.

Star Ocean: First Departure skal ligge i butikkhyllene 24. oktober. En oppdatert utgave av Star Ocean: The Second Story er allerede utgitt i Japan, men har foreløpig ikke blitt annonsert for Europa.

Siste fra forsiden