Steam får stor sommeroppdatering

I juli får Valves distribusjonskanal Steam en massiv oppdatering, med mange nye funksjoner.

Siden debuten i mars 2004, har Valves digitale distribusjonstjeneste Steam blitt enormt populært – både blant spillere og spillutgivere. Konseptet går ut på at man kan kjøpe og laste ned fullversjoner av spill via nettet, gjerne til en billigere penge enn i den tradisjonelle butikken. I følge Valve er det nå over 13 millioner brukere av tjenesten på verdensbasis.

Skjermbilde fra Steam i dag.

Nå annonserer Valve en solid oppgradering av Steam – den største på tre år, og brukere kan vente seg avanserte funksjoner som knytter miljøet rundt tjenesten enda tettere sammen.

Oppdateringen, som skal være klar i begynnelsen av juli, lar deg blant annet sette opp en personlig side for din profil, opprette og bli med i grupper, og avtale kamptidspunkt. Det blir også støtte for stemmekommunikasjon, og du vil kunne vurdere og gi tilbakemelding på dine motstandere, og få oversikt over hvor god du er i forhold til dem.

– Miljøet har gitt oss flotte tilbakemeldinger på hvilken retning de ønsker at Steam utvikler seg. Disse nye tjenestene for samfunnet gjør det enklere å komme i kontakt med andre spillere, og det er noe vi har ønsket å se på Steam lenge, forteller Gabe Newell, sjef i Valve.

Newell forteller at listen over ideer og innspill som skal gjøre Steam bedre er lang, og denne oppdateringer marker bare starten.

De nye tjenestene kan brukes i alle spill som er kjøpt eller lastet ned via Steam, og de blir tilgjengelig både i Windows-klienten og i den nettbaserte løsningen.

Siste fra forsiden