Stor No Man's Sky-oppdatering er ute nå

Introduserer blant annet biler, nye romskip, grafiske forbedringer og fotomodus.

Hello Games

Tidligere denne uken annonserte Hello Games nok en stor oppdatering for No Man's Sky, med både nytt innhold og tekniske forbedringer. Nå er «Path Finder»-oppdateringen lansert, og den kan lastes ned gratis på både PC og PlayStation 4.

Bilrace i rommet

Tut og kjør på No Man's Skys mange planeter.
Hello Games

Med den nye oppdateringen introduserer Hello Games en haug med innhold, som for eksempel biler – kalt «Exocrafts» – som gjør det raskere og enklere å komme seg rundt på spillets mange planeter.

I første omgang vil tre forskjellige kjøretøyer være tilgjengelige, som låses opp via en serie med oppdrag man får på basen sin. I tillegg til å gjøre transport enklere kan bilene utstyres med lasere for utvinning av råmaterialer, skannere som oppdager bygninger og gjenstander på lang avstand og selvfølgelig våpen til å rydde slitsomme monstre av veien.

Med en bil eller to i garasjen får man også muligheten til å lage sin egen racerbane, som kan deles med andre spillere over nettet. Den nye «Online Base Sharing»-funksjonen lar spillere laste opp sine egne baner og baser til Steams Workshop, slik at andre spillere kan legge dem inn i sitt spill.

Permadød og bedre grafikk

Oppdateringen introduserer nye spesialiserte romskip.
Hello Games

Ved siden av bilene kan man også finne nye romskip, som nå byr på større tilpasningsmuligheter enn tidligere. I No Man's Sky-butikkene kan spillere kjøpe seg et knippe nye skip, som alle er bygget for forskjellige roller – som kamp, transport og utforskning.

Valg av riktig skip blir spesielt viktig i spillets nye og hittil vanskeligste modus, kalt «Permadeath». Denne tilbyr en lik vanskelighetsgrad som spillets «Survival»-modus, men øker spenningen ved å slette all fremdrift når man dør.

For de som foretrekker å utforske og se seg om i ro og mak har Hello Games introdusert en fotomodus, som gjør det lettere å dokumentere enhver oppdagelse. Finner man den perfekte utsikt, eller bare noe som ser litt rart ut, kan man stoppe tiden og forevige øyeblikket med et blinkskudd.

Fotomodusen gjør det lettere å dokumentere oppdagelsene dine.
Hello Games

Utvikleren har også gitt spillet en grafisk overhaling, som pynter på omgivelsene for de som ønsker det. No Man's Sky støtter nå PlayStation 4 Pro, og spillere med Sonys oppgraderte konsoll kan oppleve spillet med 4K-oppløsning.

«Path Finder» introduserer ellers en haug med andre store og små endringer, som man kan lese mer om på spillets nettsider. Traileren øverst i artikkelen gir også en rask gjennomgang av hva man kan vente seg.

Les også
Anmeldelse: No Man's Sky

No Man's Sky var blant de mest innbringende spillene på Steam i fjor.
Se hvilke andre spill som gjorde det bra i 2016 »

Siste fra forsiden