Storinntog av demoer

I løpet av de siste dagene har det kommet en haug nye demoer. Nå kan du teste Full Spectrum Warrior, Shadow Ops: Red Mercury, Wings of War, Deer Hunter 2005, Mortyr 2 og enda noen til.

Hvis vi skulle skrive en hel artikkel for hver av de mange demoene som har dukket opp i løpet av de siste dagene, så hadde vi knapt fått tid til å skrive om noe annet i dag. Derfor samler vi like godt alle demoene i én stor artikkel.

Full Spectrum Warrior
PC-versjonen av dette realistiske krigsspillet er nå klart, og utviklerne har derfor lansert en spillbar demo. Denne demoen kommer med et øvingsoppdrag og et enkeltoppdrag fra spillet. Full Spectrum Warrior ble opprinnelig utviklet som et treningsverktøy for den amerikanske hæren, så her må du forvente fokus på samarbeid og relativt høy realisme.

Demoen er på 301 MB, og du finner den her:

Shadow Ops: Red Mercury
Dette er et førstepersons skytespill som gir deg rollen som en soldat i den kjente Delta Force-styrken. Du er en av flere håndplukkede personer som må finne et radioaktivt stoff som kalles Red Mercury. Dette kan brukes for å lage masseødeleggelsesvåpen, og det har allerede falt i gale hender. Spillet beskrives som en filmatisk, actionorientert opplevelse.

Demoen er for en spiller, og kommer med et kart som foregår i Syria. Her må du ødelegge luftvernskanoner mens du kjemper mot en gruppe terrorister. Filen er på 292 MB, og du kan laste den ned herfra:

Wings of War
Wings of War er et flyspill hvor handlingen foregår under første verdenskrig. Dette er ikke noe simulatorspill, og fokus er helt og holdent på action. Spillet kommer med syv store kart, og gir deg overraskende stor frihet til å gjøre hva du vil. Du kan gjøre en innsats for å hjelpe troppene på bakkene eller velge å gjøre oppdrag som bare tjener deg selv.

Den nylanserte demoen er på 156 MB, og kommer med innhold både for enspiller og flerspiller. Flerspillerdelen inneholder "deathmatch" (såkalt "dogfighting", med andre ord) og "capture the flag". Demoen finner du ved å følge disse lenkene:

Deer Hunter 2005
På en regnfull høstdag som dette er det vanskelig å forstå at noen gidder å dra ut i den våte skogen for å skyte på stakkars bambier og andre dyr. For de som har lyst til å oppleve gleden av å skyte forsvarsløse dyr uten å bli våt, kald og trett i beina kan Deer Hunter 2005 kanskje være et godt alternativ. Dette lover å være det mest realistiske jaktspillet til nå, og kommer med mer sofistikerte dyr enn noensinne.

Spillet kommer også med en flerspillermodus for opp til 12 spillere samtidig (over LAN eller Internett). Demoen inneholder ett kart ("Whitetail hunting in Illinois) og muligheten for å trene på en skytebane. Filen er på 180 MB, og du finner den her:

Mortyr 2
Originalspillet i Mortyr-serien ble beskrevet som et gjennomsnittlig førstepersons skytespill, og må derfor være ett av de bedre spillene fra polske Mirage Interactive (som har en lang historie som utvikler og utgiver av relativt svake titler, men som faktisk også har levert noen gode spill i løpet av deres mangeårige historie). Mortyr II foregår under andre verdenskrig, og tyskerne prøver nok en gang å designe et supervåpen som vil føre til seier over de allierte.

Les også
Anmeldelse:

Artig nok spiller du en svensk helt (Sven Mortyr) med en norsk partner (Kaptein Gunnar), og deler av spillet foregår her til lands. For å finne ut hvordan Mortyr 2 måler seg med de større og mer kjente spillene på markedet kan du laste ned den 111 MB-store demoen herfra:

Crazy Machines: New Challenges
Likte du The Incredible Machine? I så fall kan dette tyskspråklige spillet kanskje være noe for deg. I Crazy Machines må du bygge merkverdige maskinerier og lage intrikate kjedereaksjoner for å oppnå målene dine. Demoen inneholder 10 brett, som visstnok ikke vil bli en del av fullversjonen. Installasjonsfilen, som er på 40 MB, kan lastes ned herfra:

Cube Pusher
Vi nevner vanligvis ikke sharewaredemoer her på Gamer.no, på tross av at det er svært mange gode sharewarespill på markedet. Når vi likevel skriver en stor demo-artikkel kan det imidlertid ikke skade å ta med at det akkurat har blitt lansert en demo av Cube Pusher, et hjernetrimspill hvor vi antar mye av gameplayet går ut på å dytte rundt på kuber. Demoen er på seks MB, og du finner den her:

Siste fra forsiden