Støtte til norske spillprosjekter

Actionspillet Sub Terra og Iron Maiden-prosjektet Play With Madness er blant fire norske spillprosjekter som har fått støtte fra Norsk filmfond.

På fredag kunngjorde Norsk filmfond at de ville dele ut 1,6 millioner kroner i støtte til fire norske spillprosjekter. Disse er Sub Terra, Play With Madness, Ragnar Rock: Det Tredje Øyet og Byspillet Varg Veum.

Sub Terra er et actionspill fra Ravn Studio, folkene bak det kommende Snakeball. Spillet vil distribueres over PlayStation Network, og foregår i et hulenettverk under en ødelagt by. Her må spillerne kjempe mot muterte søppelmonstre, unngå hindringer og samle verdifullt skrap. Spillet vil være fargerikt og preget av humor.

Play With Madness kommer fra Hybris, og er et spill som bygger på Iron Maidens musikk. Bandets skumle maskot, Eddie, sendes inn i en norrøn verden, og får i oppdrag av Odin selv å legge ut på en verdensturné som blant annet fører til et blodig slag mellom vikinger og samuraier.

Ragnar Rock: Det Tredje Øyet, fra Inludo, er et tredimensjonalt plattformspill hvor målgruppen er barn fra seks år og oppover. Spillet henter inspirasjon fra norrøn mytologi, og kommer med en humoristisk tone, stor dybde og fargerik grafikk. Spillet skal distribueres over nettet, men vil også lansere en versjon i butikkene.

Til slutt har vi Alternate Reality-tittelen Byspillet Varg Veum, som er under utvikling hos Mediacirkus. Her får vi oppleve Bergen på en ny og spennende måte. Byspillet er basert på en ny Varg Veum-historie, og lar spillerne samhandle med spillet gjennom mobiltelefon, internett, dialoger med fiktive figurer og fysiske spor i bybildet.

Siste fra forsiden