Strugatsky-roman blir strategispill

Akella har kunngjort nok et spill basert på en bok fra de velkjente Strugatsky-brødrene. Denne gangen har Wargaming.net fått i oppgave å lage strategispill basert på Inhabited Island.

Wargaming.net er nok et ukjent navn for de fleste (i alle fall de som ikke leser Gamer.no), men med titler som Massive Assault og Domination på rullebladet har de for alvor bevist at de er i stand til å lage strategispill som er både enkle og elegante, samtidig som de tilbyr enorme taktiske og strategiske muligheter.

Nå har den russiske utgiveren Akella gitt dem i oppdrag å lage et spill basert på romanen Inhabited Island, fra brødrene Strugatsky (som blant annet står for boka S.T.A.L.K.E.R. er basert på). For de som er kjent med boka, kan vi fortelle at historien foregår etter at Maxim ødela den sentrale kringkastningsstasjonen og hæren til Land of Fathers ble nedkjempet i nord.

Nå som kringkastningssystemet (som stod for tankekontroll, ikke TV-signaler) er borte, har en stor del av befolkningen falt i en form for koma, noe som har fått en fraksjon som heter Khontis til å se sitt snitt til å angripe. Dermed må spilleren kjempe mot Khontis i nord, samtidig som barbarer angriper fra sør.

Akella forteller at de valgte Wargaming.net til jobben på grunn av at utvikleren er kjent for sine gode science-fiction-baserte strategispill, og at de er sikre på at Wargaming.net vil skape et spill som fengsler spillerne i Strugatsky-brødrenes fascinerende verden i flere uker. Wargaming.net på sin side forteller at de vil gjøre sitt beste for å skape et eksepsjonelt og autentisk strategispill. Lanseringen er satt til våren 2007.

Siste fra forsiden