Blogg

Sulten på mer Half-Life 2?

Du er ferdig med Half-Life 2: Episode Two, men er fortsatt sulten på mer? Vi har svaret her.

Jeg tar det nesten som en selvfølge at du allerede har kjøpt Half-Life 2: The Orange Box. Jeg prøver ikke å være frekk her, men om du liker skytespill, og har en rimelig oppegående PC, klarer jeg rett og slett ikke se noen legitime årsaker til at du ikke skulle ha kjøpt det som i praksis er en av tidenes beste spillsamlinger. Med den fabelaktige hjernetrimmeren Portal, det heftige onlineskytespillet Team Fortress 2 og det neste (og kanskje beste) kapittelet i Half-Life-sagaen, bør The Orange Box være pensum for alle spillentusiaster.

Mer Half-Life-action i Minerva

Jeg elsket hvert minutt med Half-Life 2: Episode Two, og det eneste virkelig negative jeg kan komme på er at, vel, spillet sluttet etter en stund. Jeg skal ikke klage på lengden, men da avslutningsteksten rullet over skjermen satt jeg fortsatt med et behov for å skyte combines. Jeg ville ha mer.

Reddende skytespillengel

Her kom Minerva: Metastasis inn som en reddende engel. Spillet er en gratis modifikasjon til Half-Life 2: Episode One (som du også finner i den oransje boksen, om du ikke har det fra før), og er i praksis et enmannsprosjekt. Adam Foster har laget en glatt og velpolert enspilleropplevelse satt til Half-Life-universet, og faktisk har han gjort en så god jobb at man nesten skulle tro Minerva var et offisielt Valve-produkt.

Spillet følger en soldat som sendes inn på ei tilsynelatende øde øy, hvor combine-styrkene har etablert en base. Underveis guides du av tekstbaserte beskjeder fra Minerva, uten å helt vite hvem (eller hva) hun er. Det virker i alle fall som hun ikke liker jordklodens nye herrer, og med tanke på at combine-styrkene skyter etter deg med en gang de ser deg, virker det klokt å følge hennes instruksjoner. Dermed kjemper du deg gradvis ned i et stort, underjordisk kompleks, hvor du avdekker et prosjekt som kan føre til menneskehetens sikre undergang.

Handlingen begynner på overflaten

Talentfull utvikler

Adam Foster har gjort to ting veldig godt med Minerva: Metastasis. Først og fremst har han vært usedvanlig dyktig i forhold til design av spillområdene, og laget oppdrag som er bedre enn de vi finner i mange kommersielle spill. I tillegg har han laget en spennende og gåtefull historie, som river deg med. Hendelsene og figurene i Minerva: Metastasis er kanskje ikke offisielle i forhold til Valves Half-Life-univers, men det føles faktisk som om de skulle vært det.

Resten er det selvsagt Valve som har tatt seg av. Minerva: Metastasis foregår i omgivelser bygd opp av Valves byggeklosser, hvor du møter deres fiender som styres av deres kunstige intelligens, og skytes av deres egne våpen. Uten dette fabelaktige grunnlaget hadde det selvsagt vært vanskelig – om ikke umulig – for en enkeltperson å lage et så godt førstepersons skytespill som Minerva: Metastasis.

Men likevel, Adam Foster har gjort en knalljobb. Hvem som helst kan bruke Valves redigeringsverktøy for å lage et enspillerspill basert på Half-Life 2, men hvor mange slike har du egentlig sett? Som er verd å spille? Sannsynligvis veldig få. Minerva: Metastasis er faktisk et genuint veldesignet spill, som godt kunne vært en kommersiell utgivelse. Det er ganske imponerende.

Fiendene er de samme som i Episode One

Litt for vanskelige gåter?

Det er selvsagt noen småting jeg ikke er helt begeistret for i spillet. Som i Valves Half-Life-spill deles skytingen opp av ulike nøtter som må løses, og jeg synes noen av disse er litt for vanskelige. Flere har kritisert Valve for å lage for lette gåter i for eksempel Half-Life 2: Episode Two, og de vil nok finne større utfordringer her. Selv synes jeg ikke skytespill bør hefte spilleren alt for lenge med slike gåter, det er rett og slett ikke moro å sitte bom fast i det som egentlig er actionspill.

Les også
Anmeldelse:

Alt i alt er imidlertid dette et spill du absolutt bør prøve, spesielt hvis du nylig er ferdig med Half-Life 2: Episode Two og føler at du trenger litt mer skyting før Crysis lanseres. Minerva: Metastasis er velprodusert, interessant og spennende, og i tillegg er det som sagt gratis. Så hva venter du på?

Minerva: Metastasis kan lastes ned fra spillets offisielle nettsted. Installasjonen kunne ikke vært enklere – så lenge du har Half-Life 2: Episode One installert går det meste av seg selv, og Minerva: Metastasis dukker opp i listen over installerte spill i Steam, slik at du kan starte det som et hvilket som helst Steam-spill.

Siste fra forsiden