Tempest Rising

Tempest Rising ser ut til å være et godt, gammeldags RTS-spill

Var det noen som sa Command & Conquer?

Det går en stund mellom de virkelig store spillene i sanntidsstrategi-sjangeren – også kjent som RTS – men nå er det ting på gang. Ikke bare er Dune: Spice Wars ute i Early Access, men fredag kveld ble det også annonsert noe som ser ut som snytt ut av nesa på Command & Conquer-serien.

Spillet det er snakk om går under tilnavnet Tempest Rising, og utviklerne sier selv at de er inspirert av de store RTS-spillene fra midten av 1990- og begynnelsen på 2000-tallet.

Handlingen i Tempest Rising er satt til en alternativ utgave av 1997 – her må spillere hive seg ut i sanntidskamper hvor tre ulike faksjoner kjemper med nebb og klør for å kontrollere restene av en jordklode som har blitt herjet av atomkrig.

Kommander og erobre!
THQ Nordic

Den ene faksjonen går under tilnavnet Global Defense Forces og bruker avansert teknologi for å ta kontroll over planeten, mens motstanderne i The Tempest Dynasty belager seg på imponerende forsvarsmekanismer og overveldende mengder skytevåpen. Den tredje og siste faksjonen er foreløpig ikke kjent.

Som et erketypisk RTS-spill må man bygge opp baser og trene opp hærstyrker med ressursene man utvinner rundt omkring på slagmarken. Spillet skal få to kampanjer à 15 oppdrag hver, og vil selvfølgelig også ha en rekke flerspiller- og «skirmish»-muligheter.

Tempest Rising har forventet lansering i 2023, og kommer bare til Windows.

LES OGSÅ: Vårt Early Access-inntrykk av Dune: Spice Wars »

Siste fra forsiden