Test Drive Unlimited til PC

Atari har røpet at det neste Test Drive-spillet ikke lenger er Xbox 360-eksklusivt, samtidig som de har fortalt at selskapet er i store finansielle problemer.

Atari sliter med økonomien for tiden. I den nyeste finansmeldingen deres fortalte de at nettoinntektene deres for fjorårets siste kvartal har sunket fra ca. 156 millioner dollar på samme tid i 2004, til cirka 100 millioner dollar. Totalt har de tapt nesten fem millioner dollar i perioden mellom oktober og desember, og de er ikke i stand til å betale tilbake et lån de har hos HSBC Business Credit.

Resultatet er at de ikke er sikre på hvor lenge de er i stand til å drive virksomheten videre. De prøver imidlertid å sikre seg ny kreditt, samtidig som de jobber med å skaffe penger ved å selge unna franchiser og selge eller nedlegge interne studioer. Atari forteller at grunnene til det dårlige resultatet både har med intern restrukturering og en laber julesesong i industrien generelt.

Finansmeldingen (som dere kan lese i sin helhet hos Yahoo) deres inneholdt også informasjon om kommende prosjekter, og her var det relativt lite nytt å spore. Den største nyheten var nok at Test Drive Unlimited, som egentlig skulle være Xbox 360-eksklusivt, også kommer til PC. Lanseringen vil finne sted mellom april 2006 og mars 2007.

Test Drive Unlimited er et bilspill i en massiv onlineverden som stadig er i bevegelse. På en imponerende gjenskapning av en stor stillehavsøy skal du leve livet som bilentusiast sammen med tusenvis av andre via nettet. Som i et rollespill lager du en avatar og dresser den opp med klær. Deretter får du et hus, en garasje og litt penger til å kjøpe din første bil.

Mens spilleren kjører omkring, kan han utfordre andre spillere til duell og deretter vedde om utfallet av ulike løp. Innsatsen er penger, klær eller biler. Spillerne kan samles på klubber for å sosialisere, kjøpe og selge varer eller planlegge turneringer. Det vil konstant være tusenvis av spillere på øya, og opplevelsen blir unik hver eneste gang du logger deg inn igjen.

Siste fra forsiden