FaZe Clan - «Tfue»

«Tfue» bryter stillheten om søksmålet: – Offentliggjør kontrakten

Samtidig ryktes det at Fortnite-spilleren ønsker å starte sin egen e-sportklubb.

Tfue

Tidligere denne uken ble det kjent at Turner «Tfue» Tenney, en av verdens fremste Fortnite-spillere, saksøker FaZe Clan for urettferdige kontraktsforhold. Klubben svarte med å avvise flere av påstandene i søksmålet, og hevdet at spilleren ikke snakket sant.

Etter noen dager borte fra rampelyset har hovedpersonen nå gitt lyd fra seg, og i en fersk video retter han en klar utfordring til FaZe.

– Offentliggjør kontrakten

«Tfue» ber FaZe om å offentliggjøre kontrakten, som han håper vil bevise at han blir urettferdig behandlet av klubben. (Video: Tfue)

Videoen, som du kan se til høyre i artikkelen, åpner riktignok med en slags unnskyldning fra spilleren. Det opprinnelige søksmålet inkluderte anklager om at klubben skal ha presset «Tfue» til å drikke alkohol mens han enda var mindreårig, å drive ulovlig gambling og farlige stunt. De beskyldningene har han nå trukket.

Deretter retter han fokus på det som faktisk er hovedgrunnen for søksmålet, nemlig kontrakten han har med FaZe. «Tfue» er fortsatt bundet til den opprinnelige kontrakten han signerte i april 2018, som teamet hans mener er urettferdig og faktisk ulovlig på enkelte punkter.

– Jeg signerte den da jeg ikke visste bedre. Jeg er en idiot og jeg skulle aldri signert den i første omgang. Det som er i denne kontrakten er så bisarrt. Jeg skulle ønske dere kunne se det som står i den, fordi jeg kan ikke engang forstå det, forteller Tenney.

Siden søksmålet ble kjent har FaZe hevdet bastant at klubben ikke tar penger fra «Tfue», hverken fra det han tjener i turneringer eller gjennom Twitch og YouTube. Kontrakten gir dem likevel rett til å gjøre nettopp det, og det er dette punktet spilleren vil bort fra.

Som del av kontrakten har ikke spilleren lov til å diskutere hva som står i den. Derfor ber han nå FaZe om å offentliggjøre de mange punktene han mener er urettferdig.

Ryktes at «Tfue» vil starte sin egen klubb

I kjølvannet av videoen har FaZe sagt seg enig i å offentliggjøre kontrakten. I en offisiell uttalelse innrømmer klubbsjef Lee Trink at den opprinnelige kontrakten aldri var ideell, men som han sier har FaZe gjentatte ganger forsøkt å forhandle frem en ny avtale.

– Vi gav han så mange muligheter, som enten hadde en veldig liten andel eller ingen penger i det hele tatt som gikk til FaZe Clan. Likevel kom vi ingen vei, og nå finner vi ut at han aldri hadde tenkt å gjøre en avtale fordi han ønsker å starte en konkurrerende klubb.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Les også
TV 2 skal sende Telialigaen de neste to årene

I løpet av de siste 24 timene har det nemlig begynt å sirkulere rykter om at «Tfue» ønsker å starte sin egen klubb. YouTube-profil «Keemstar» skal ha vært i snakk med spillerens bror, som forteller at FaZe kom i veien for planene og at søksmålet til slutt var eneste utvei.

Ifølge Trink blir situasjonen den samme som om basketballaget Los Angeles Lakers skulle la Lebron James gå for å starte sin egen klubb.

– De ville aldri godtatt det, og vi bør heller aldri godta det.

Dermed ser det ut til at begge parter står på sitt i det som stadig vekk blir en mer fiendtlig situasjon. «Tfue» vil bort, mens FaZe nekter å la ham gå og trolig må vi vente på rettssaken for å få et endelig utfall.

Siste fra forsiden