The Battle for Middle-Earth kunngjort

Kampen om Midgard går snart i gang, i det kommende strategispillet The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth. Electronic Arts har nettopp kunngjort spillet, og rapporterer om at utviklingen tas hånd om av det samme teamet som står bak Command & Conquer: Red Alert 2 og Commmand & Conquer: Generals.

Spillet har som mål å bringe de episke slagene fra filmene til PC-en, sommeren 2004.

- The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth vil gi spillerne deres første sjanse til å spille de episke kampene de har sett i Peter Jackson sine filmer, sa sjefsprodusent Mark Skaggs i forbindelse med offentliggjøringen. Fans vil få en unik mulighet til å leve seg inn i kampene om Midgard, og ikke minst kontrollere den onde siden av konflikten.

Spillet vil ta i bruk den samme grafikkmotoren som i Command & Conquer: Generals, og gir spillere muligheten til å spille både "gode" og "onde" kampanjer. Spillet tar materialet ut av filmene, og flere av slagene sett i alle tre vil gjøre seg synlig i spillet. The Battle for Middle-Earth tar i bruk digitalt materiell utviklet for filmene, og vil også inneholde stemmene fra skuespillerne i tillegg til diverse filmklipp.

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth er ett av flere Ringenes Herre-spill som utvikles av Electronic Arts. Selskapet har enerett til å lage spill basert på New Line Cinemas film-trilogi, og har tidligere stått bak spillet The Lord of the Rings: The Two Towers, et actionspill for Xbox og PlayStation 2 som også bygde på materialet fra filmene. I november i år kommer spillet Return of the King, som baserer seg på den siste filmen i trilogien.

Siste fra forsiden