The Cycle er det neste spillet fra skaperne av Spec Ops: The Line

Er noe helt annet enn det de har lagd tidligere.

Yager Development er nok mest kjent for å lage det historiedrevne og overraskende dype Spec Ops: The Line som tok de fleste av oss aldri så lite på senga i 2012.

Deres nyeste prosjekt er derimot noe ganske så annerledes: The Cycle blir beskrevet som en «competitive quester», altså et flerspillerspill hvor man konkurrerer om å fullføre oppdrag rundt omkring i en åpen verden. Dette kan være så mangt, enten man skal jakte på ville dyr eller lete etter mineraler på planetens overflate.

Alle mot alle mot alt

Det er farlig å oppholde seg på den mystiske planeten, bedre kjent som Fortuna III, i mer enn 20 minutter av gangen, og derfor kastes man ut i runder på nøyaktig 20 minutter i The Cycle.

Konseptkunst fra spillet.
Yager Development

I alt er det totalt 20 spillere med i hver kamp, og underveis kan man velge om man skal samarbeide med eller gå til angrep på hverandre. Utviklerne legger stort fokus på interaksjon mellom spillere, og noe av poenget med opplevelsen er at man aldri kan være trygg på hva som kommer til å skje når man møter noen, forteller Yagers Timo Ullmann.

– Hvem som helst kan angripe hvem som helst, og hvem som helst kan alliere seg med hvem som helst. Spillere kan være samarbeidsvillige og konkurransefokuserte på en og samme tid, påpeker han.

Lumske romvesen som holder til på Fortuna III kaster seg også inn i leken fra tid til annen, noe som gjør The Cycle til et såkalt PvPvE-spill (player versus player versus environment – spiller mot spiller mot datastyrte fiender, journ. anm.).

The Cycle kommer i først omgang bare til PC, men utviklerne sier at de planlegger flere konsollversjoner i tiden etter PC-lanseringen. En lukket alfa er planlagt i løpet av august, og hvis du er interessert kan du melde deg på på spillets nettside.

The Division 2 planlegger også litt flerspillertesting i disse dager:
Spillet har satt ny beta-rekord for Ubisoft »

Siste fra forsiden