The Last Guardian har dukket opp igjen, etter 6 år i dvale

Spillet lever i beste velgående – har fått ny trailer og slippvindu.

Sony Computer Entertainment

Team Ico, utvikleren bak Ico og Shadow of The Colossus, har omsider gitt ordentlig lyd fra seg vedrørende deres tredje spill – The Last Guardian. Sonys pressekonferanse under E3 startet sterkt med reintroduksjonen av spillet.

Det ble vist en trailer på drøye seks minutter, som avsluttet med 2016 satt som utgivelsesår.

Gutten og Trico vender tilbake

– Opphavet var en poetisk historie om eventyr og vennskap. Heltemot og samhold. Det er med stolthet og iver jeg nå kan introdusere dette etterlengtede spillet. Slik innledes spillet av Shawn Layden, Sony Computer Entertainment of Americas president til stormende jubel fra publikum.

«Hopp! Du klarer det!».

Traileren viser oss en noe oppusset smakebit på hva vi har i vente. Gutten og den fugle- og hundeaktige skapningen Trico fra tidligere visninger av spillet må samarbeide for å overkomme ulike hindre i det vertikale ruinlandskapet vi fortsatt vet fint lite om.

Har ventet lenge

Sony Worldwide Studios president Shuhei Yoshida tok til scenen etter traileren for å anerkjenne spillets kreative mesterhjerne Fumito Ueda, som reiste seg og tok i mot applaus fra ivrige fans i salen.

«Vel, det kunne jo gått bedre».

– Dere aner ikke hvor lenge jeg har ventet på å reintrodusere The Last Guardian på PlayStation 4, forteller en smilende Yoshida.

Sist vi hørte noe konkret om spillet var i 2010. Siden da har spillet støttet på flere forsinkelser og hindre. I 2011 ble det kunngjort at Ueda sluttet i Sony Japan, og kom til å jobbe med fullføringen av The Last Guardian kun som frilansutvikler.

Mange trodde vi aldri kom til å se det mye omtalte spillet i butikkhyllene, men Sony selv har tid til annen avkreftet rykte på rykte om at spillet har vært avlyst. Etter at PlayStation 4-arkitekt Mark Cerny involverte seg i utviklingen samt den store kunngjøringen natt til i dag bør ingen være i tvil lengre. The Last Guardian kommer.

Trodde du The Last Guardian aldri ville komme ut, eller har du levd i troen? Fortell oss hva du syns om traileren i kommentarfeltet nedenfor.

Les også
Skaperne av Banjo Kazooie trekker slørne av nye spill

Siste fra forsiden