Super Mario Maker 2 - The Legend of Zelda

The Legend of Zelda inntar Super Mario Maker 2

Snart kan du spille som Link.

Siden lanseringen i sommer har Super Mario Maker 2 fått noen mindre oppdateringer. Torsdag 5. desember slår Nintendo til med en litt mer betydelig gratisoppdatering, som legger til en hel del nytt. Du kan se en trailer i vinduet over.

Mest toneangivende er nok power-up-en Master Sword fra The Legend of Zelda-serien, som du kan legge i spørsmålstegnblokker. Dersom Mario plukker opp sverdet, blir han forvandlet til Link, og får en rekke ferdigheter som vi forbinder med den grønnkledde helten.

Som Link kan man bruke sverdet til å slå fiender, beskytte seg mot angrep med skjoldet, skyte piler, kaste bomber og gjøre et løpeangrep.

I tillegg til Zelda-godbiten slenges det også inn mer kjente Mario-gjenstander som P-blokker, løpeblokker, frosne mynter og fiender som Pokey og Spike. Det legges også til en ny modus kalt Ninjy Speedruns, som er en flerspillervariant der man prøver å komme først i mål. Alle andre spillere vises som små figurer.

Bra oppfølger

Vi digget Super Mario Maker 2 da det kom i sommer, og nettmodusen, som vi trakk spillet for da, har fått en liten overhaling i tiden etter.

– Det eksemplariske menysystemet gjør det enkelt å fortsette å spille. Går man lei historiemodusen, er man bare to trykk unna å kunne gjøre noe annet, som å bygge sine egne baner. Å bygge sine egne baner er i utgangspunktet svært enkelt og intuitivt. Likevel er det ikke nødvendigvis lett å få til en bane som fungerer.

– Super Mario Maker 2 er en fabelaktig oppfølger, som tar et allerede vellykket grunnkonsept og gjør det større og bedre. Jeg spår at det kommer til å gå med mange timer i dette spillet, og at det rettferdiggjør et abonnement på Nintendos online-tjeneste, skrev vår anmelder før han trillet en åtter på terningen.

Siste fra forsiden