The Movies er ferdigutviklet

Nok et etterlengtet Lionhead-prosjekt har blitt ferdig - denne gangen er det filmskaperspillet The Movies.

I The Movies får du ditt eget filmstudio, og må produsere, reklamere for og selge dine egne filmer. I utgangspunktet høres spillkonseptet ut som et hvilket som helst "Tycoon"-spill, men Lionhead har gjort svært mye for å sikre at The Movies føles både friskt og unikt. I motsetning til vanlige økonomiske strategispill fokuserer The Movies mer på selve menneskene enn på det å bygge ting, og hvert eneste medlem av staben din er en liten simulert person med egne ønsker, behov og problemer.

Nå har Lionhead kunngjort at The Movies har "gone gold", som vil si at spillet er ferdigutviklet og at en endelig versjon har blitt sendt til fabrikkene for masseproduksjon. Dette må være en hektisk tid for Lionhead, som for få dager siden kunngjorde at det andre store prosjektet deres, Black & White 2, også var ferdig. Det er for øvrig kun PC-versjonen som er ferdigutviklet - konsollversjonene (Xbox, PS2 og GameCube) ser fortsatt ikke ut til å være klare for utgivelse.

Lanseringen av The Movies er satt til 11. november, og det er med andre ord litt over en måned til spillet flommer ut i butikkhyllene her til lands. Vi tok forresten en liten titt på spillet da vi tilfeldigvis var i Los Angeles i vår, og våre inntrykk kan du lese om i sniktitten vi skrev i LA. Ellers kan du besøke spillets offisielle nettsted for å finne ut mer om The Movies.

Siste fra forsiden