The Settlers: Heritage of Kings

Med The Settlers: Heritage of Kings er en legende på vei tilbake på spillmarkedet.

I 1993 skapte det tyske spillselskapet Blue Byte et strategispill ulikt alle andre strategispill. Det største trekkplasteret spillet hadde var en presentasjon bestående av usedvanlig flott grafikk og fantastiske lydeffekter, men det var detaljnivået som gjorde at folk fortsatte å spille det time etter time etter time. Det å lene seg tilbake og bare nyte utsikten av det velfungerende kongeriket ditt gav en tilfredsstillelse få andre spill har klart å gjenskape.

I tiden mellom 1993 og nå har det kommet tre andre Settlers-spill, og selv om de generelt fikk god kritikk klarte ingen av dem å oppnå den samme legendestatusen som originalspillet, og da helst Amiga-versjonen, hadde. Nå prøver Blue Byte (som har gått fra å være en uavhengig utgiver og utvikler til å være et utviklingsstudio hos Ubisoft) igjen, og det er nok mange som har store forventninger til The Settlers: Heritage of Kings.

Den nye traileren viser cirka tre minutter med video fra gameplayet i spillet, og gir dermed et rimelig godt bilde av hvordan det har utviklet seg siden sist. Det er ikke til å komme fra at det ser ut som utviklerne har gjort en del forandringer, og inntil vi får prøve spillet er det vanskelig å si om disse er til det bedre eller verre. Vi håper i alle fall at de har motstått fristelsen til å blande inn for mange elementer fra typiske sanntidsstrategispill, og at gameplayet fortsatt kommer med de elementene som gjorde at vi forelsket oss i The Settlers for over ti år siden.

Traileren er på omtrent 45 MB, og du finner den her:

Tysktalende lesere kan forøvrig prøve en tyskspråklig demo av spillet som de kan finne her:

Siste fra forsiden