The Settlers II: 10th Anniversary

Her er en demo av The Settlers II: 10th Anniversary – en nyversjon som hyller originalversjonen fra 1996.

Det var nok mange som smilte bredt da Ubisoft i april annonserte en nyutgivelse av The Settlers II – som mange betegner som den beste utgivelsen i serien. Det første The Settlers-spillet var et grensesprengende spill, som presenterte et fullstendig unikt gameplay. Oppfølgeren som nå renoveres kom noen år senere, og utvidet originalens gameplay med en rekke små og store nyheter, uten at det forandret på hovedkonseptet.

I The Settlers II: 10th Anniversary er gameplayet praktisk talt identisk med det vi fant i toeren, komplett med det gamle veisystemet og det hele. Noen endringer får vi, og det mest umiddelbare er 3D-motoren, hvor spilleren kan rotere og zoome slik han eller hun ønsker. Men brukergrensesnittet er også forbedret fra originalen, med flere nyttige funksjoner for å gjøre det hele mer komfortabelt. Flere av navigasjonselementene er nå blitt kontekstsensitive.

Fullversjonen inneholder tre folkegrupper; romere, nubiere og kinesere, hvor hver av den stiller med spesielle bygninger og egenskaper. En interessant nyhet for nyversjonen er at du nå får tilbake halvparten av ressursene som ble brukt i en bygning, hvis den må rives.

Den nye versjonen gir oss forøvrig en ny historiebasert kampanje, og en forbedret flerspillerstøtte via LAN eller Internett for opp til seks spillere, i motsetning til originalen som kun fungerte for to. Men bortsett fra alt dette er det meste likt.

Dagens demo gir oss anledning til å spille gjennom en opplæringsdel for nye og uerfarne Settlers-spillere, samt et demobrett hvor du må hjelpe romere med å bosette seg på en liten øy i Stillehavet. Merk at demoen kun fungerer halvannen time av gangen, og det er ikke flerspillerstøtte.

Den europeiske og nordiske lanseringen av The Settlers II: 10th Anniversary er satt til september.

Siste fra forsiden