The Witcher-forfatteren krever over 130 millioner kroner fra CD Projekt RED

Men spillstudioet nekter å betale.

CD Projekt RED

The Witcher-serien er som kjent basert på et univers skapt av den polske forfatteren Andrzej Sapkowski, som naturlig nok har fått betalt for dette. Han har imidlertid ikke fått nok, mener han selv, og krever nå et digert beløpt fra CD Projekt RED.

Som blant andre Eurogamer melder har Sapkowski levert inn et krav på intet mindre enn 14 millioner euro, cirka 132 millioner kroner, til The Witcher-utvikleren via hans advokater.

Truer med søksmål

Beløpet representerer utestående royalty-utbetalinger fra salget av The Witcher-spillene. Advokaten gir studioet 14 dager på å svare på kravet og vil ha et møte senest den 19. oktober. Om ikke dette ikke skjer innen fristen vil det bli lagt inn formelt søksmål.

Forfatteren vil ha en større del av kaka av suksessen til The Witcher 3.
CD Projekt RED

Sapkowskis advokat viser til en klausul i opphavsrettslovgivningen som han mener gir dem rett til å kreve ytterligere utbetalinger når disse har vært for lave i forhold til inntjeningen til produktene som er basert på forfatterens verk.

I kravet vises det spesielt til suksessen til The Witcher 3 og dets ekspansjoner. I et notat som CD Projekt RED publiserte avvises imidlertid kravet.

– Kravet indikerer at Mr. Andrzej Sapkowski forventer ytterligere royalty-utbetalinger utover det som det er enighet om i kontrakten mellom ham selv og selskapet. [...] Etter selskapets mening er kravene grunnløse både når det gjelder legitimitet og det stipulerte beløpet, skriver studioet.

CD Projekt RED skriver imidlertid at ønsker å bevare et godt forhold til forfatteren, og at de ønsker å strekke seg langt for å løse saken – men da innenfor rammene av eksisterende kontrakter. Hva som blir enden på via er uvisst.

Les også: Supermann-skuespilleren blir Geralt i The Witcher-serien »

Siste fra forsiden