Tilbake til Stalingrad

1C Company har kunngjort at de har sikret seg rettighetene til det nye sanntidsstrategispillet Stalingrad.

Når det gjelder spill fra de tidligere sovjetlandene er det så definitivt ikke alt som glimrer, men et selskap som har fått ganske godt rykte på seg er 1C Company, som er ansvarlig for IL2-Sturmovik-serien. Nå har de inngått en verdensomspennende distribusjonsavtale med DTF Games om det nye sanntidsstrategispillet Stalingrad.

Spillet tar for seg hendelsene i og rundt byen Stalingrad (som i dag heter Volgograd) fra juni 1942 til januar 1943. Spillet inneholder to kampanjer; den første setter deg som lederen for de fremadstormende tyske styrkene, og den andre lar deg kommandere de sovjetiske styrkene for å frigjøre byen og ødelegge tyskernes sjette armé.

Spillet kjøres på en modifisert versjon av Blitzkrieg-motoren, og inneholder 36 hovedoppdrag, to kampanjer og syv skjulte oppdrag som, i følge utviklerne, vil avsløre ukjente fakta fra historien om slaget ved Stalingrad.

DTF Games har gjort det de kan for å sikre en autentisk spillopplevelse, og alle oppdragene vil være basert på virkelige operasjoner. Landskapene hvor oppdragene foregår er bygget opp ved hjelp av taktiske kart og luftfotografier fra perioden. Spillet vil også inneholde over 150 autentiske enheter.

Slaget ved Stalingrad var vendepunktet på østfronten, og derfor var russernes seier her ekstremt viktig for utfallet av andre verdenskrig. Sjefen for DTF Games, Petr Prohorenko, sier dette:

- Stalingrad betydde slutten på de ambisiøse planene til det Tredje Riket. Vi ønsker å gjenskape det som hendte der så nøyaktig som mulig for å gi spillere en mulighet til å delta i dette store slaget.

Stalingrad skal etter planen komme ut i årets fjerde kvartal, og takket være at utgiveren er såpass kjent som 1C Company er det rimelig store sjanser for at vi også får se spillet i butikkene her til lands. Her er de første skjermbildene:

Siste fra forsiden