VM i Fortnite

To nordmenn blant de 30 beste Fortnite-spillerne i verden

Både «Endretta» og «MrSavage» klarte seg godt, men det var amerikanerne som herjet i soloturneringen.

Privat

Etter den fantastiske prestasjonen til Emil «Nyhrox» Berqquist Pedersen og David «aqua» Wang på lørdag var det store forventninger til hva våre to norske kunne få til i Fortnite-VMs soloturnering dagen etter.

Martin «MrSavage» Foss Andersen var forventet å havnet blant de ti beste, og fikk også en godkjent start med fem poeng i den første kampen. Null poeng i kamp to hjalp han ikke noe særlig, og han trengte definitivt mer enn fire i kamp tre om han skulle ha sjanse på de som allerede hadde stukket ifra i toppen. Kamp fire var meget bra fra NRG-spilleren, men de to siste endte uten poeng og Foss Andersen falt ned til 29. plass noe han trolig var skuffet over.

Endretta hadde som mål å havne blant de 30 beste før turneringen.
Privat

Endre «Endretta» Byre sjokkerte en hel verden da han i siste kvalifiseringsforsøk herjet med Europa-eliten og vant sin billett til Fortnite-VM. I likhet med «MrSavage» fikk også han en tøff start, men kamp tre og fire ga håp med til sammen 14 poeng. Han var absolutt med i kampen om en topp ti plassering før de to siste matchene, men døde tidlig i kamp fem. Den sjette runden ble fryktelig intens med enormt mange spillere igjen til slutt, noe som gjorde det rotete, og «Endretta» fant aldri en god nok posisjon. Det endte med en 24. plass, som var innenfor målet han hadde satt seg i forkant.

– Jeg går naturligvis for seieren, men det blir tøft. Kommer jeg innenfor topp 30 er jeg ekstremt fornøyd. sa Byre til Gamer.no i forkant av turneringen.

Overlegen seier

I duos kunne nærmere ti lag vinne turneringen i den siste kampen, men så jevnt ble det ikke i solos. Kyle «Bugha» Giersdorf, som representerer Sentinels Esports, tok nesten dobbelt så mange poeng som Harrison «psalm» Chang på plassen bak. Rett og slett en imponerende prestasjon av 16-åringen, som aldri var truet. Han startet med seier og ni drap, noe som ga han 19 poeng. Til sammenligning endte «Endretta» med 19 poeng totalt på de seks kampene. I kamp to endte det med null poeng, men etter det var det fullstendig overkjøring. Han var topp ti i samtlige av de fire siste kampene, og hadde minimum to drap hver match.

Giersdrof var mandag på The Tonight Show med Jimmy Fallon, hvor han fortalte om helgen.

– Etter at jeg vant følte jeg ingenting, samtidig som det føltes helt utrolig. Jeg var i «sonen», så det hadde nok ikke gått helt opp for meg enda.

Han forteller også om alle timene som ligger bak dette, og hvor mye han setter pris på lagkameratene sine i Sentinels som han diskuterer taktikk med hver eneste dag.

13 år gammel fremtidig superstjerne

Spilleren som nok overrasket aller mest var 13 år gamle Thiago «k1nG» Lapp fra Argentina. I turneringer med såpass mange dyktige spillere er det vanlig at mange blir litt passive for å tjene mest mulig poeng for plassering, men det gjorde ikke en av feltets yngste.

Der andre hadde trukket seg tilbake kjørte han på gang etter gang, og endte til slutt på en 5. plass og sikret seg 900 000 dollar. Flere av de store organisasjonene ryktes å ligge langflate etter supertalentet.

Les også
– Uavgjort er ikke nok

Siste fra forsiden