Tomb Raider i ny drakt

Det første Tomb Raider-spillet er i ferd med å gjenoppstå i en ny versjon, for PC, PSP og PS2. Dessuten har Eidos solgt seriens skaper, Core Design.

For ti år siden ble det britiske studioet Core Design ferdig med det vi i ettertid ser på som et av nittitallets mest innflytelsesrike spill; Tomb Raider. Nå har Eidos besluttet seg for å feire seriens tiårsjubileum, og dette vil de gjøre med en ny versjon av det klassiske første Tomb Raider-spillet.

Tomb Raider 10th Anniversary Edition utvikles av Crystal Dynamics (som stod for Tomb Raider: Legend), og Larry Sparks fra Eidos forteller at de forventer spillet vil appellere både til lojale tilhengere og et nytt publikum. Dette er for øyeblikket det eneste de har sagt om spillet, og kunngjøringen deres kom sannsynligvis som et resultat av rapporter på nettet som hevder at en tidligere nevnt PSP-versjon av originalspillet hadde blitt kansellert.

Core Design har forresten gått gjennom store forandringer i den siste tiden. Sent forrige uke ble det klart at studioet har blitt solgt til den ekspanderende utvikleren Rebellion. Dette er det andre britiske studioet Rebellion har kjøpt i den siste tiden – for noen uker siden kjøpte de nemlig Strangelite (skaperne av Starship Troopers) fra Empire Interactive.

Rebellion har imidlertid kun kjøpt selve studioet. Eidos fortsetter å eie Core Design-navnet, selv om det er uklart hva de planlegger å bruke det til nå som de ikke lenger eier studioet. Eidos fortsetter også å eie alle rettigheter til tidligere Core Design-franchiser (som Thunderhawk, Bubba & Stix, Chuck Rock og Wonder Dog).

Core Design jobber for tiden med et spill for PC og nestegenerasjons konsoll, og dette skal etter planen fortsatt utgis av Eidos.

Siste fra forsiden