TrackMania Nations ute nå

Nå har Nadeo lansert TrackMania Nations, et nytt og helt gratis TrackMania-spill utviklet spesielt for eSport.

TrackMania Nations ESWC er et nytt spill i TrackMania-serien. Nations er helt gratis, og kan lastes ned fra nettet (se lenker under). Spillet kommer med et helt nytt spillmiljø som heter Stadium, en mengde baneelementer og en temmelig heftig grafikkmotor.

Det nye miljøet foregår, som navnet tilsier, inne på et stort stadionanlegg. I forhold til de gamle TrackMania-miljøene har det enkelte begrensninger, slik som at det er umulig å lage tunneler, men det kommer likevel med nok baneelementer til at vi får stor variasjon.

TrackMania Nations ESWC kommer også med et begrenset antall spillmoduser i forhold til de to kommersielle TrackMania-spillene, og fokuset her er helt og holdent på flerspiller (selv om vi får en liten enspillerbit også). Baneredigeringsverktøyet er imidlertid inkludert, slik at alle kan designe sine egne baner.

Bilen du kjører med beskrives som en slags blanding av en Formel 1-bil og en buggy, og kontrollene skal være svært presise. De som allerede eier TrackMania eller TrackMania Sunrise kan registrere sin kopi av TrackMania Nations, noe som tillater dem å bruke egne "skins" og avatarer. De andre må ta til takke med nasjonale farger.

TrackMania Nations ESWC lanseres i samarbeid med Electronic Sports World Cup, og i tillegg til å kunne spille det "for moro skyld" vil gode spillere kunne delta i en verdensomspennende turnering hvor den totale premiepotten er på 400000 dollar. Kvalifiseringsmesterskap vil "snart" finne sted i 53 land, og ESWC-finalen vil avholdes i Paris i juli, foran ti tusen tilskuere.

Hvis du synes TrackMania Nations høres spennende ut, kan du laste det ned nå. Installasjonsfilen er på 265 MB, og du kan laste den ned herfra:

Om du ikke er overbevist om at TrackMania Nations er noe for deg, kan du laste ned den offisielle traileren. Denne er på 70 MB, og viser massevis av gameplay og lekker grafikk. Du finner den her:

Siste fra forsiden