Ubisoft forteller om Beowulf

Det episke diktet Beowulf er i ferd med å få både spill og film. Her er informasjon om spillet.

Ubisoft har nå kommet med den første offisielle informasjonen om Beowulf, et spill basert på den kommende filmen ved samme navn, som igjen er basert på et eldgammelt anglosaksisk heltedikt. Spillet kommer samtidig med filmen, i november, og lanseres til Xbox 360, PS3, PSP og PC.

Beowulf er en legendarisk nordisk kriger som skal være like sterk som 30 menn. I denne historien reiser han til Danmark for å kjempe mot et blodtørstig beist. Etter hvert blir han overvunnet av maktsyke, og sniker til seg den danske kronen. Men livet som konge viser seg raskt å bli vanskeligere enn han hadde håpet.

Som Beowulf må spillerne lede en gruppe krigere (kalt «thanes») i kamp mot mektige hærer og uhyggelige monstre. Vi kan kontrollere opp til tolv krigere samtidig, og gi dem taktiske ordre for å utmanøvrere fienden. I tillegg kan vi utruste dem med våpen, slik at vi kan skreddersy styrkens slagkraft.

Spillet kommer med et dynamisk kampsystem, med kombinasjonsangrep, spesialangrep og en rekke ulike våpen. Beowulf kan også bruke noe som kalles «carnal powers», som gir ham ekstra kraft i en periode, men som kan få farlige konsekvenser om han ikke viser moderasjon.

Beowulf utvikles av Tiwak, et internt Ubisoft-studio som blant annet består av teamet bak Ghost Recon: Advanced Warfighter. Spillet benytter seg av den neste versjonen av YETI-teknologien (som brukes i GRAW-spillene), og Ubisoft er overbevist om at det vil levere en grafisk spillopplevelse uten sidestykke.

Siste fra forsiden