Ubisoft kunngjør Advanced Warfighter 2

Sent på fredag kom Ubisoft med den offisielle kunngjøringen av Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter 2.

Ghost Recon: Advanced Warfighter ble en stor suksess, og det er en stund siden vi fikk de første hintene om at Ubisoft ikke overraskende jobbet med en etterfølger. Nå har de kommet med den offisielle kunngjøringen av Advanced Warfighter 2, og fortalt at spillet kommer til Xbox 360, PC, PlayStation 3 og PSP til våren. Spillet utvikles i samarbeid mellom Ubisoft Paris og Red Storm Studios.

Historien bygger videre på det som skjedde i originalen. Året er 2014, og Mexico er i total borgerkrig. Elitestyrken Ghost (under ledelse av kaptein Scott Mitchell) sendes inn for å stoppe det som ser ut til å være begynnelsen på et angrep på amerikansk jord, og som vanlig har de all den beste teknologien til rådighet.

Ubisoft lover en grensesprengende visuell opplevelse av krigssonen, og forteller at du må navigere deg gjennom gater fulle av skrot og vrakdeler, og gjemme deg bak bombeskadde strukturer. Takket være avansert fysikk får vi noen av de mest realistiske eksplosjonene til nå sett i et spill, og dessuten loves vi imponerende dynamisk lys og skygge, som hele tiden oppdateres i forhold til solens bevegelser.

Handlingen foregår på flere forkjellige steder, inkludert fjell- og ørkenterreng, og i storbyen El Paso i Texas. Hvert miljø kommer med sine egne sett med utfordringer du må ta hensyn til for å lykkes. Samtidig må du passe deg for fiender som skal være mye smartere enn tidligere, og som hele tiden vil prøve å omringe deg for å hindre deg i å finne vellykkede steder å skjule deg.

Heldigvis skal medlemmene av gruppen din også ha blitt smartere, og vil også gi deg mer spesifikk informasjon om det de ser rundt seg (for eksempel "enemy spotted behind red truck ahead"). Cross-Com-systemet som tillot deg å se det lagkameratene dine så er også forbedret, og du får også mulighet til å bruke noe som kalles "full command view" for total oversikt når du legger taktiske planer.

Ubisoft har gitt ut en liten trailer fra spillet, som du kan laste ned fra Gamer.no (ca. 37 MB).

Siste fra forsiden