Ukens nettutgivelser (uke 29)

Action, kanonball og eventyr

Både konsoll- og PC-eiere har fått mye nytt å kose seg med denne uken.

Denne uken har vært ekstremt hektisk for spillindustrien, takket være E3-messen som har gått av stabelen på andre siden av Atlanterhavet. Det er med andre ord ikke så rart om du ikke har fått med deg hvilke spill som har dukket opp på nettet, men heldigvis har vi fulgt med for deg.

Double D Dodgeball.

Kanonball og kryssord på XBLA

På Xbox 360 har det nok en gang dukket opp to nye spill på Xbox Live Arcade. Det første av disse er Double D Dodgeball, et todimensjonalt kanonballspill for opp til åtte spillere over Xbox Live (lokal flerspiller støttes også). Spillet er laget i en slags retro-arkadestil, og kommer fra japanske Yukes.

Coffeetime Crosswords.

Om kanonball bringer for mange smertefulle skoleminner, er du kanskje typen som setter større pris på kryssord. Ukens andre XBLA-spill er Coffeetime Crossword, hvor du (og en venn, om du vil) får løse kryssord.

Fatal Intertia Ex.

Racing og hjernetrim på PS3

Også Playstation 3-eiere fikk to nye spill denne uken. Det første av disse er Fatal Inertia Ex, en PS3-versjon av det Wipeout-aktige racingspillet Fatal Inertia, som ble lansert for Xbox 360 tidligere i år. Her får du ta del i actionfylte kappløp med futuristiske fartøyer.

Elefunk.

Ukens andre Playstation Network-spill er hjernetrimmeren Elefunk, som ser ut til å ha hentet inspirasjon fra klassiske Bridge Builder/Pontifex. Her må du bygge absurde broer som er kraftige nok til å tåle vekten av tunge elefanter som forsøker å krysse den.

Spods Racing.

Pirater og racing på Wii

Nintendo vil selvsagt ikke være dårligere enn sine konkurrenter, og har lansert to spill på Wiiware. Først ut er Pirates: The Key of Dreams, et nautisk skytespill der du styrer et piratskip og rundt i tropiske havområder. Her må du plyndre og røve, og det ultimate målet er å overvinne selveste Blackbeard.

Les også
Demonslakt på PC

Spill nummer to på Wiiware er Spogs Racing, et arkadebasert racingspill hvor du får kontroll over noen merkelige kjøretøyer som mest av alt ser ut som store hjul. Spogs Racing har allerede kommet ut i statene, hvor det ikke ble spesielt godt mottatt.

Kharkov: Disaster on the Donets.

Stille på PC

På PC starter vi med et ekstremt erketypisk PC-spill, nemlig Kharkov: Disaster on the Donets. Dette er et tungt strategispill av den gamle sorten, med heksagoner og statistikk nok til å skremme vettet av de fleste. Spillet kommer fra sjangerveteranene i SSG, og er også tilgjengelig i boks (direkte fra utgiver Matrix Games).

The Wonderful End of the World.

Det har vært stille på Steam denne uken, men i dag dukket The Wonderful End of the World opp på Valves populære distribusjonsplattform. Dette er et Katamari Damacy-aktig spill hvor du redde verden fra undergang ved å plukke den fra hverandre, og utviklerne lover massevis av humor og spillreferanser.

Også på Gamersgate har uken vært stille, men i går ble det uhyggelige pek-og-klikk-spillet The Lost Crown lansert på tjenesten. Dette spillet lanseres forøvrig i butikk senere i år (og er allerede tilgjengelig i andre deler av verden). Ellers består ukens Gamersgate-lanseringer av eldre titler, samt Age of Conan.

Gratis moro

I responsen til forrige ukes artikkel ble det foreslått at vi også skulle ta en titt på gratisspill. Dette er selvsagt en glitrende idé, men med tanke på hvor mye det er som kommer ut på nettet har vi bare anledning til å dekke en liten brøkdel av spillene her.

Loot.

Den kanskje største gratisutgivelsen denne uken var en ny versjon av det episke Dwarf Fortress, et rolle/strategispill med en så enorm skala at det nesten er skummelt. Dwarf Fortress bruker i utgangspunktet enkel ASCII-grafikk, men du kan laste ned et grafikksett som gjør det litt mer behagelig for øynene.

Ben There, Dan That.

Om Dwarf Fortress blir for tungt, kan du jo teste Loot, et enkelt rollespill der du må utforske tilfeldig genererte underverdener, og plukke med deg så mange skatter som mulig. Spillet er fortsatt under utvikling, men er allerede fullstendig spillbart.

8bit Killer.

Alle liker pek-og-klikk-eventyr, spesielt av den typen som kommer med tonnevis av humor og referanser til Lucasarts-klassikerne. Ben There, Dan That er et slikt eventyr, og spillet har allerede fått massevis av ros på nettet. I utgangspunktet er det gratis, men om du liker det vil utviklerne gjerne at du betaler en fattig dollar.

Siden vi ikke var smarte nok til å komme på å ta med gratisspill i den første artikkelen, må vi nesten nevne 8bit Killer, som kom i forrige uke. Dette et Wolfenstein 3D-aktig skytespill med lekker retrografikk og herlig chip-musikk.

Det var det for denne uken. Få også med deg forrige ukes artikkel om du misset den.

Siste fra forsiden