Ukens nettutgivelser (uke 32)

Spillkunst og eventyr

Det kunstneriske plattform/hjernetrimspillet Braid får følge av flere andre spillutgivelser på nettet.

Det er ingen tvil om hvilket spill som har fått mest oppmerksomhet denne uken. Braid, på Xbox Live Arcade (og «snart» på PC), er et plattform/hjernetrimspill med flott grafikk og et utrolig spennende gameplay.

Braid for Xbox 360.

Her får du nemlig ta kontroll over selve tiden, og kun ved hjelp av kløktig tidsmanipulasjon kan du overvinne de mange vanskelige situasjonene du havner i. I løpet av spillet vil gameplaymekanismene forandre seg, slik at du hele tiden får nye utfordringer.

Mange har sammenlignet nyvinningene i Braid med portalgameplayet i Portal, og spillet har fått massevis av god kritikk verden over. Om du har Xbox 360 virker det med andre ord som Braid er et spill du bør teste.

Project Powder for PC.

PC-spillere kan stikke innom nettstedet til det massive flerspillerspillet Project Powder, for å ta del i den åpne betatesten av spillet. Her får man kjøre snowboard i konkurranse mot spillere fra hele verden, og på veien utfor spillets mange fjellsider må man selvsagt gjøre en rekke triks.

Det nyeste prosjektet fra American McGee har også blitt lansert, på den amerikanske spillportalen Gametap. I American McGee's Grimm får vi oppleve kjente og kjære eventyr, og så forsure dem totalt ved hjelp av den grimme spillfiguren. Spillet minner mest av alt om et ondsinnet Katamari Damacy, der du må navigere deg gjennom en rekke omgivelser og spre ondskap.

American McGee's Grimm (Ep. 1).

Du kan laste ned den første episoden av American McGee's Grimm helt gratis, ved hjelp av Gametap-programmet og en gjestekonto. Episodene lanseres ukentlig, og skal være gratis i 24 timer etter lansering.

Uheldigvis er betalversjonen av Gametap fortsatt ikke tilgjengelig for europeere, så hvis du vil følge med på serien må du være kjapt ute med å laste ned og spille episodene mens de er gratis.

Ghosts'n Goblins på Gametap.

Det er forøvrig massevis av gratis moro å finne på Gametap-tjenesten, også for oss europeere. Utvalget inkluderer en haug av retroklassikere (inkludert arkadespill som Ghosts'n'Goblins, Defender og Rampage), så hvis du ikke har testet Gametap er det på høy tid du gjør det.

Wii har ikke fått noen nye utgivelser denne uken, men Nintendo har lett i spillhistoriens skattkammer og kommet opp med fire spill for Virtual Console. Her finner vi det herlige bilspillet Pitstop II (Commodore 64), det fargerike delfinspillet Ecco 2 (Megadrive), slåssespillet Samurai Shodown 2 (Neogeo) og det blodige grøsserspillet Splatterhouse 2 (Megadrive).

Pitstop 2 for Commodore 64 (Wii).
Les også
Sony vil ha egne Move-spill

Det er ikke kommet noen nye spill på Playstation Network denne uken, men du kan stikke innom Videogaming 247 for å se en liste over nytt innhold på nettverket. Steam og Gamersgate har heller ikke noen ferske spill (men begge tjenestene har fått noen eldre utgivelser).

Hvis du trenger enda mer å spille denne uken, kan du ta en titt på Independent Gamings liste over de 20 mest vanedannende nettspillene. Disse spillene er ikke nye, men sjansene er store for at du finner mye moro her som du aldri har testet før.

Alternativt kan du teste Reset Generation, det nyeste spillet fra skaperne av Redlynx Trials 2. Dette er en salig sjangerblanding for Nokias N-gage. Spillet kan også spilles gratis på nettet.

Sjekk også forrige ukes utgivelser om du ikke allerede har gjort det.

Siste fra forsiden