Ukens nettutgivelser (uke 33)

Bionic Commando leder nettangrepet

Capcoms nyversjon av Bionic Commando får følge av mye annet snadder denne uken.

For mange herrens år siden lanserte Capcom et arkadespill som het Bionic Commando. Her fikk du rollen som en supersoldat med en bionisk arm, som du kunne bruke som et slags robotisk slengtau. Spillet ble en suksess, men ble etter hvert glemt.

Bionic Commando: Rearmed.

Nå har imidlertid Capcom gravd i skattekisten sin, og leid inn svenske Grin til å lage to nye spill i serien. Denne uken ble det første av disse lansert, til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Bionic Commando: Rearmed er et plattform/actionspill med todimensjonalt gameplay og tredimensjonal grafikk. Spillet følger tett i fotsporene til originalen, og leverer massevis av action og akrobatikk. På PC kan du blant annet kjøpe spillet direkte fra Capcom, samt på Direct2drive og Gamersgate. 360-versjonen er tilgjengelig på Xbox Live Arcade, mens PS3-versjonen kan kjøpes på PSN.

Strong Bad-spillet.

Ukens andre store spillutgivelse er den første episoden av Telltales eventyrspillserie om internettfiguren Strong Bad (samt vennene og fiendene hans). Strong Bad's Cool Game for Attractive People: Episode 1 har vi allerede omtalt, men vi kan gjenta at det er snakk om et pek-og-klikk-eventyr med mye humor, og at spillet er tilgjengelig på PC (direkte fra Telltale) og Wii Shop.

Fable II Pub Games.

Et av høstens mest etterlengtede spill er Fable II, fra britiske Lionhead. Allerede denne uken har de lansert en liten forsmak på dette 360-eksklusive rollespillet, i form av Fable II Pub Games for Xbox Live Arcade. Her får du spille ulike typer pengespill, og det loves at pengene du tjener kan overføres til Fable-figuren når du kjøper Fable II. Vi får håpe at det samme ikke gjelder eventuell spillegjeld.

My Aquarium.

Foretrekker du spill hvor spenningen ikke er til å ta og føle på, er kanskje My Aquarium noe for deg. Dette Wii-spillet lar deg, som navnet kanskje gir et ørlite hint om, kose deg med et virtuelt akvarium. Her får du velge mellom en rekke fargerike akvariefisker, og sørge for at de har det godt i Wii-en din. Forhåpentligvis slipper du å gjøre den virtuelle akvarieveggen ren for alger annehver dag.

Now Boarding.

De som liker litt mer strategiske spill har også noe å glede seg over. Now Boarding for Windows, Mac og Linux er et managementspill der du får kontrollen over et flyselskap. Her må du sikre at flyene kommer frem i tide, at passasjerene er fornøyde, og at pengene triller inn på konto. Utviklerne skryter av et vanedannende og enkelt gameplay, med mange muligheter.

Debrysis.

Uken er selvsagt ikke komplett uten et gratisspill av høy kvalitet. Denne gangen trekker vi frem Debrysis, et skytespill av Robotron/Geometry Wars/Mutant Storm-typen. Spillet har fargerik grafikk og herlig spillbarhet, og klokker inn på beskjedne 3 MB.

Les også
Anmeldelse: Strong Bad's Cool Game for Attractive People: Episode 1

Litt retroaction må vi også ha, denne gangen på Playstation Network. Vi europeere har kanskje ikke fått noen nye PSN-spill denne uken, men vi kan i det minste laste ned Playstation-versjonen av det første spillet i Driver-serien, samt et hjernetrimspill som heter Sheep.

Fallen Empire: Legions.

Ellers kan vi nevne at det onlinebaserte golfspillet Shot Online har gått inn i en ny sesong, og at betaversjonen av det Tribes-aktige skytespillet Fallen Empires: Legions har fått et nytt spillområde (ta en tur innom spillportalen Instantaction for å spille dette spillet).

Som vanlig bør du også få med deg forrige ukes oppsummering, om du fortsatt er sulten på mer moro.

Oppdatering: Bionic Commando: Rearmed er nå også tilgjengelig på den europeiske PSN-butikken. Avsnittene om spillet er derfor oppdatert for å reflektere dette.

Siste fra forsiden