Ukens nettutgivelser (uke 34)

Plattformaction og romkrig

Ratchet & Clank: Quest for Booty leder nok en spennende spilluke på nettet.

Ratchet og Clank er to av de mest populære spillfigurene Playstation har å by på, og nå debuterer de i sitt første nedlastbare spill, nemlig Ratchet & Clank: Quest for Booty på Playstation Network.

Ratchet & Clank: Quest for Booty.

Handlingen foregår ett år etter det som skjedde i Ratchet & Clank: Tools of Destruction, og her følger vi Ratchet på desperat jakt etter Clank (og eventuelle skatter han kan finne i samme slengen.

Her loves vi opp mot fire timer med solid plattformaction, et nytt system hvor du må lyse opp mørke områder for å overleve, og en haug av piratnøtter som setter de små grå på prøve.

Galaga: Legions.

På Xbox 360 har Namco lansert Galaga Legions, en ny og oppdatert versjon av det klassiske romskytespillet Galaga. Legions-utgaven kommer fra samme utviklere som imponerte oss grundig med Pac-Man Championship Edition.

I Galaga: Legions må vi nok en gang bekjempe en haug av slemminger fra det ytre rom, som er fast bestemt på å ødelegge menneskeheten for godt. Her loves vi lekker grafikk, massevis av forskjellige fiender (og angrepsmønstre) og mye action av den gamle, gode sorten.

Tank Universal.

Action av den gamle, gode sorten får vi også på Steam og Gamersgate, hvor actionspillet Tank Universal er lansert. Dette er et førstepersons krigsspill der du får sette deg bak spakene på en stridsvogn i virtuelle omgivelser.

Spillets visuelle stil henter tydelig inspirasjon fra Disney-filmen Tron, mens gameplayet nok låner litt mer fra klassiske Battlezone. Spillet kommer med 20 oppdrag, samt gode flerspillermuligheter. Underveis må du oppgradere stridsvognen din, og kjempe ved siden av intelligente lagkamerater.

Super Mario RPG.

Litt retrospilling må vi selvsagt også ha. På Playstation Network har Playstation-utgaven av International Track & Field dukket opp, slik at du får mulighet til å gi stua litt OL-stemning også etter at mesterskapet avsluttes.

Nintendo har startet en ny Hanabi-festival, hvor de vil gi oss en rekke retrospill som aldri tidligere har blitt gitt ut i Europa. De starter med kultklassikeren Super Mario RPG for SNES og Super Mario Bros: The Lost Levels.

Som vanlig avslutter vi med litt gratis moro – et nettbasert verktøy som lar deg designe dine egne spill, og dele dem med andre. Systemet er superenkelt i bruk (og litt for simpelt for seriøse prosjekter), men tilbyr mye moro.

Les også
Anmeldelse: CSI: Hard Evidence

Hvis ukens spill ikke holder, kan du sjekke forrige ukes artikkel for flere nettdistribuerte spill.

Siste fra forsiden