Ukens nettutgivelser (uke 36)

Kanonball, lastebiler og mye mer

Vi har lagt nok en innholdsrik nettuke bak oss, og her er høydepunktene.

Shred Nebula.

Denne uken har Xbox Live Arcade fått hele tre nye spill. Det første er skytespillet Shred Nebula, som lar deg kjempe deg gjennom over 20 åpne brett fylt av romvesener og annet svineri. Handlingen sees ovenfra, og vi får blant annet en samarbeidsmodus som bruker delt skjerm. I tillegg til kampanjen kommer spillet med en flerspillerkomponent som ser ut til å ha hentet litt inspirasjon fra kampsekvensene i Star Control-spillene, og inneholder en haug ulike romskip, alle med egne unike egenskaper.

Pirates vs. Ninjas Dodgeball.

Deretter har vi Pirates vs. Ninjas Dodgeball, hvor pirater, ninjaer, roboter og andre merkverdige figurer kommer sammen for å finne svaret på et av tidenes største og vanskeligste spørsmål: Er ninjaer eller pirater best i kanonball? Spillet støtter blant annet onlinebaserte mesterskap for opp til åtte spillere, og har flott og fargerik grafikk og mye humor.

Gin Rummy.

Det siste nye spillet på Xbox Live Arcade er Gin Rummy, hvor du får spille en haug av varianter av kortspillet ved samme navn. Disse inkluderer Classic Gin Rummy, Speed Gin Rummy, Oklahoma Gin, Hollywood Gin og Three-Hand Gin. Du får også lage dine egne husregler, og spille mot opp til tre andre spillere over Xbox Live.

Euro Truck Simulator.

Noe for en hver smak på PC

På PC har det (skal vi dømme etter forumet vårt) svært etterlengtede lastebilspillet Euro Truck Simulator dukket opp på nettet. Her må du transportere varer over hele Europa, og tjene penger som du kan bruke på å kjøpe nye lastebiler eller oppgradere den gamle. Spillet skal tilby stor frihet, og kan nesten beskrives som Elite på landeveien. Du kan forøvrig laste ned demoen fra Gamer.no.

Archibald's Adventures.

Fra skaperne av titler som Jets'n'Guns og Larva Mortus kommer Archibald's Adventures, et action/hjernetrimspill hvor du må lede stakkars Archie gjennom over hundre brett fulle av utfordringer og farer. Utviklerne lover at vi får oppleve en haug av innovative spillelementer, samtidig som både intelligensen og reaksjonsevnen blir utfordret. Men hold deg for all del unna onde Dr. Klumpfus.

Urban Brawl: Action Doom 2.

Et annet nytt spill er Urban Brawl: Action Doom 2, et førstepersons actionspill som benytter seg av den aldrende Doom-motoren. Her får du kjempe deg gjennom en serie tegneserieaktige brett, hvor du møter massevis av fiender som må drepes. Du kan laste ned spillet gratis, eller kjøpe det i boks, om du er en spillsamler eller bare liker å støtte sultende, uavhengige utviklere.

Laxius Force.
Les også
Anmeldelse: Euro Truck Simulator

Liker du rollespill av den japanske typen, bør du kanskje ta en titt på Laxius Force, et nytt enmannsprosjekt i sjangeren. Her skrytes det av 17 figurer, over 500 områder og over 100 oppdrag, og en kombinert spilletid på opp mot 80 timer. Utviklerne lover også et ikke-lineært gameplay hvor du kan gjøre ting i den rekkefølgen du vil, noe som kanskje ikke er helt vanlig i denne tradisjonsrike sjangeren.

Gravitron 2.

Litt renspikket PC-action må vi selvsagt også ha for å gjøre uken komplett, og denne gangen kommer det i form av Gravitron 2, et Thrust-inspirert romskipspill der du må navigere deg gjennom en serie farlige miljøer for å ødelegge fiendens reaktorer. Underveis må du bekjempe mange fiender, men den største utfordringen kan lett vise seg å bli tyngdekraften.

Nostalgi og gratismoro

På Wii har det ikke kommet noen nye spill denne uken, men til gjengjeld har det kommet en haug av gamle titler på Virtual Console. Først ut er Chase HQ for Turbografx-16, et arkadebilspill der du måtte jage kriminelle med flotte biler.

Spelunker (NES).

Deretter har vi Spelunker på NES. Dette er et plattformspill der vi må utforske dype og farlige gruver på jakt etter skatter.

Vi får også to rollespill for Turbografx-16, nemlig Ys Book I og II. Dette er typiske japanske rollespill, der du må redde verden og drepe tusenvis av monstre på veien. Sist, men muligens ikke minst, har vi plattformspillet Doremi Fantasy: Milon's Dokidoki Adventure for SNES, som vi aldri har hørt om før.

UFO: Enemy Unknown.

Nostalgikere kan (som nevnt tidligere i dag) også ta turen innom Steam, for å finne hele X-Com-serien for salg, enten separat eller i samme pakke. Denne inkluderer det herlige første spillet i serien (kjent som UFO: Enemy Unknown her til lands), samt de ikke like herlige siste spillene i serien.

På Playstation Store har dette vært en heller tam uke, med nytt innhold til Haze som det eneste verd å nevne (om du ser bort fra demoen av Pure). Men vi kan jo ta med Warhawk-ekspansjonen Fallen Star, som vi ikke fikk med i forrige uke. Her får vi blant annet et helt nytt kart å spille på.

Iji.

Som vanlig avslutter vi med litt gratis moro. Først ut har vi Iji, et todimensjonalt strategisk skytespill med mye action. Vi tar også med Aether, et herlig kunsterisk nettspill hvor vi må løse oppgaver for å bringe farge tilbake til verden. Aether kan forøvrig også lastes ned, hvis du misliker å spille i nettleseren.

Nå er det, som Per Kokk bruker å si, nok. Men om du vil ha mer, kan du sjekke forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden