Ukens nettutgivelser (uke 37)

Fra luftkamp til brettspill

Uansett om du eier Wii, Xbox 360, Playstation 3 eller PC kan du kose deg med nye nedlastbare spill denne uken.

Rocket Bowl.

Nok en nettuke er over, og i som forrige uke betydde dette at Xbox 360-eiere har fått tre nye nedlastbare spill å kose seg med, gjennom Xbox Live Arcade-tjenesten. Først ut har vi Rocketbowl, en slags blanding av bowling og minigolf hvor du får spille med rakettdrevne bowlingballer. En annen versjon av spillet er forøvrig også tilgjengelig på PC.

Shotest Shogi.

Det neste spillet på Xbox Live Arcade er Shotest Shogi, et japansk brettspill som visstnok er basert på sjakk. Spillets regler er rimelig kompliserte, men forhåpentligvis kan den innebygde øvingsdelen gi oss vestlige stakkarer en idé om hvordan vi skal spille. I tillegg til en autentisk 360-versjon av brettspillet loves vi pen grafikk og smarte motstandere.

Samurai Shodown 2.

Sist, men muligens ikke minst, kommer Samurai Shodown 2. Dette er en oppgradert versjon av Neogeo-spillet ved samme navn (som forresten finnes på Virtual Console-tjenesten til Wii), og er et todimensjonalt kampspill i typisk Street Fighter-stil. Nyversjonen har et forbedret kontrollsystem og støtter, i motsetning til versjonen på Wii, nettspilling.

Tre nye på Wii

Plättchen: Twist and Paint.

Wii har også fått tre nye spill denne uken, og først ut er det til nå ganske så ukjente Plättchen: Twist and Paint, et raskt og intelligent hjernetrimspill der du må male plater med riktig farge. Spillet har over 300 brett, kan spilles av åtte spillere samtidig (og opp til fire spillere i samarbeidsmodus). Utviklerne lover fargerik moro for hele familien.

Midnight Pool.

Spill nummer to er biljardspillet Midnight Pool, hvor du får legge ut på en reise gjennom Amerika, for å bli kåret til den ultimate biljardspilleren i landet. Spillet har tre biljardtyper (amerikansk 8-ball, britisk 8-ball og 9-ball), realistisk fysikk og flerspillerstøtte. Den amerikanske versjonen har allerede vært ute en stund, og fått positive tilbakemeldinger fra både spillere og presse.

Bomberman Blast.

Til slutt har vi en ny versjon av en gammel slager: Bomberman Blast. Her må vi som vanlig forsøke å sprenge hverandre i luften i lukkede arenaer, samtidig som vi hele tiden jakter på bonusgjenstander som kan gi oss en ekstra fordel i forhold til motstanderne. Bomberman er et av historiens mest populære flerspillerspill, og passer dermed godt for sosiale Wii.

1942 endelig til Europa

Les også
Fra rabiate pingviner til verdensherredømme
1942: Joint Strike

Mens vi er i det nostalgiske hjørnet hopper vi elegant over på Playstation Network, hvor Capcoms nyversjon av 1942 endelig har dukket opp. 1942: Joint Strike gir oss kontroll over et ekstremt krigsfly, og oppgaven vi får ser ut til å vinne krigen i Stillehavet helt på egenhånd. Spillet er et vertikalt skrollende skytespill med gameplay i 2D og grafikk i 3D.

Playstation-butikken har forresten også fått det nedlastbare Metallica-albumet Death Magnetic for Guitar Hero III, en hel haug nye Rock Band-låter, og en utvidelse til menneskekastespillet Pain.

Loco Mogul.

På PC har vi også noen interessante utgivelser, og vi begynner med det taktiske brettspillet Zatikon, fra Chronic Logic. Dette spillet har over femti unike enheter, og lar deg bygge opp din egen hær, som du banker motstanderen din med.

Strategi får vi også i Loco Mogul, fra Apezone. Dette spillet beskrives som en blanding av det herlige Oasis og klassiske Railroad Tycoon, og gir deg i oppdrag å bygge et jernbanenettverk i et uutforsket område.

Vi tar også med at Tilted Mill har lansert Alexandria, som er den første miniekspansjonen til det egyptiske bybyggerspillet Children of the Nile. Dessuten har eventyrspillet Ghost in the Sheet dukket opp på Gamersgate, sammen med en haug andre titler som har vært tilgjengelig på nettet en stund.

Yo Frankie!

Om du foretrekker å ikke betale for spillene dine, men samtidig ikke ønsker å være noen skitten pirat, kan du laste ned det Doom-baserte skytespillet Chex Quest 3. Chex Quest-spillene var overraskende populære på nittitallet, og folk har ventet i over ti år på denne etterfølgeren.

Har du Linux, kan du forresten stikke innom nettstedet til Yo Frankie, et lekkert plattformeventyr som er utviklet ved hjelp av gratis utviklingsverktøy. Utviklerne har nylig lansert en betaversjon av spillet.

Det var det for denne uken, men husk at du kan ta en titt på forrige ukes artikkel om du fortsatt ikke har fått nok.

Siste fra forsiden