Ukens nettutgivelser (uke 39)

Fra Mega Man til Duke Nukem

Ukens heftige nettutgivelser inkluderer Wipeout HD, Mega Man 9, Duke Nukem 3D og King's Bounty: The Legend.

Denne uken har vi sett flere etterlengtede nettutgivelser spredt over flere plattformer. Det er nesten slik at man kan synes litt synd på de stakkarne som kun kjøper spillene sine i butikk.

Wipeout HD (PS3).

Stortitler på PS3

Vi begynner med Wipeout HD, et futuristisk racingspill hvor handlingen foregår i vanvittige hastigheter. Her loves vi ultralekker grafikk, nøyaktige kontroller og mye action. Opptil åtte spillere kan kjempe mot hverandre over PlayStation Network, og vi får en rekke ferske baner. Om du liker arkaderacing av den ekstreme sorten, er dette med andre ord et spill du bør teste.

Mega Man 9 (PS3 og Wii).

Playstation 3-eiere kan også kose seg med Mega Man 9, et todimensjonalt plattformspill med retropreget grafikk og lyd (på tross av at spillet er helt nytt). Som i tidligere Mega Man-spill må vi navigere oss gjennom store spillmiljøer fulle av farer. Vanskelighetsgraden er svært høy, men om du takler den venter det som mange mener er et av seriens beste spill noensinne. Spillet er også ute for Wii.

Om du trenger litt ekstra action, har racingspillet Burnout Paradise dukket opp på Playstation Network, sammen med Burnout Legends og Burnout Dominator for PSP. Dermed burde du ha nok å gjøre hvis du liker å krasje virtuelle biler. For en full liste over gårsdagens PSN-oppdatering kan du stikke innom Videogaming247.

Duke Nukem 3D (360).

Hail to the King, baby!

På Xbox Live Arcade finner vi Duke Nukem 3D, en trofast nyversjon av det klassiske PC-skytespillet ved samme navn. Duke Nukem 3D var svært nyskapende da det kom ut, med interaktive og realistiske miljøer, tonnevis av herlige våpen (inkludert krympestråler) og mye humor. Nyversjonen har kooperativt spill, flerspiller over Live, muligheten til å ta opp video fra spillet og mye mer.

Strong Badia the Free (Wii og PC).

Tre nye for Wii

Også Wii har fått tre nye spill, og det første er (som nevnt tidligere i denne artikkelen) Mega Man 9. Deretter har vi Strong Badia the Free, som er episode to av Telltales serie med eventyrspill om internettfiguren Strong Bad og de mange uvennene hans. Dette spillet kom ut i forrige uke på PC.

Helix (Wii).
Les også
Anmeldelse: King's Bounty: The Legend

Wii-spill nummer tre er rytmeactionspillet Helix, hvor du må bruke Wii-kontrolleren for å utføre en rekke varierte bevegelser, som selvsagt må times til musikken. Spillet kommer med 26 ulike låter og tre vanskelighetsgrader, og utviklerne mener det er lett å lære, men vanskelig å mestre.

Mye på PC

På PC fortsetter trenden med at spill dukker opp på nettet før de havner i butikk her til lands (og, dessverre for samlere, blir nettet stadig oftere den eneste tilgjengelige kilden på visse spill.

King's Bounty: The Legend (PC).

Denne uken har King's Bounty: The Legendkommet ut på Gamersgate. Dette er en etterfølger til klassiske King's Bounty, som er kjent som «pappaen til Heroes of Might & Magic». Her reiser du på eventyr i en fargesprakende fantasiverden, som er like farlig som den er sjarmerende. Men heldigvis har du med deg en egen hær, som du får kontrollere i turbasert modus når du støter på noen som vil deg vondt. Før du eventuelt kjøper, kan du forresten laste ned demoen.

So Blonde (PC).

Gamersgate har også eventyrspillet So Blonde, som har blitt designet av Broken Sword-veteran Steve Ince. I dette spillet får du rollen som en tilsynelatende dum blondine, som på mystisk vis kastes tilbake i tid, og må hanskes med sjørøvere og det som verre er på ei øde øy i Karibien. Både So Blonde og King's Bounty: The Legend er ute i butikk andre steder i verden, men ikke i Norge.

Sid Meier's Civilization IV: Colonization (PC).

Strategispillet Sid Meier's Civilization IV: Colonization skulle egentlig ha kommet ut i butikk i dag, men har blitt utsatt til neste uke. Om du har lest anmeldelsen vår og er helt gal etter å spille, kan du heldigvis kjøpe spillet både hos Gamersgate og Direct 2 Drive. Spillet skal også komme til Steam i løpet av dagen.

Om action er mer din ting, er kanskje Reflexives nyeste utgivelse, Swarm Gold, noe for deg. Dette spillet, som er tilgjengelig både for PC og Mac, leverer over hundre brett med renspikket skyteaction i verdensrommet. Du kontrollerer et lite romskip på selvmordsoppdrag for å skaffe energi i det ytre rom, hvor du du selvsagt ikke er velkommen.

Swarm Gold (PC).

Ellers har vi fått et nytt spill av typen "finn alle de skjulte tingene på skjermen", nemlig Wizard's Pen. Spillets utviklere lover å ta denne populære casual-sjangeren i en ny retning, så hvis du liker sjangeren (eller har en mor som gjør det), er det sikkert verd en titt.

Gratis moro til slutt

Liker du japanske skytespill? I så fall bør du ta en titt på Techno Sylph, hvor du må ta knekken på en hel hær av fiender kun ved hjelp av et lite (men heldigvis tungt bevæpnet) romskip. Spillet er på japansk, og instruksjoner finner du hos Independent Gaming.

Techno Sylph (PC).

Du bør også ta en tur innom Blurst, en ny spillportal fra Flashbang Studios. Her finner du utgivelser som Jetpack Brontosaurus og det herlige Off-Road Velociraptor Safari, og du kan også glede deg til kommende spill som Minotaur China Shop. Mer nettmoro finner du i fysikkspillet Diver, hvor du må stupe utfor klipper, og gjøre triks i luften.

Nå har du kommet helt til slutten av denne lange artikkelen, men om du vil fortsette å lese kan du bare følge denne lenken til forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden