Ukens nettutgivelser (uke 40)

Spillmoro i høstmørket

Denne uken får vi alt fra actionrollespill og hjernetrim til sport og dyp strategi.

Denne uken har vi fått flere spennende utgivelser, selv om de helt store navnene nok har uteblitt. Men uansett om du liker action, eventyr eller strategi, er det mye å velge mellom her.

Mega Man 9 (Xbox 360).

To nye på Xbox 360

Xbox 360 har fått to spill denne uken, nemlig den helt nye retroplattformeren Mega Man 9 (som kom ut på Playstation 3 og Wii i forrige uke) og mech-skytespillet War World (som kom ut på PC for to år siden).

Mega Man 9 er et todimensjonalt plattformspill med skyhøy vanskelighetsgrad, og gameplay og grafikk som vekker minner om tiden da SNES hersket konsollmarkedet.

War World (Xbox 360).

War World er er et tredimensjonalt skytespill som gir deg rollen som en tungt bevæpnet kamprobot, og sender deg ut i Unreal Tournament-aktige kamper mot andre roboter. I flerspiller kan opp til 16 spillere kjempe mot hverandre, i moduser som deathmatch og capture the flag.

Geon lansert på Playstation 3

På Playstation 3 har vi fått den vanlige blandingen av demoer, tilleggspakker og annet dilldall, men også actionspillet Geon (som Xbox 360-eiere fikk stifte bekjentskap med tidligere i år.

Geon (PS3).

Geon er et psykedelisk spill som minner litt om en slags tredimensjonal Pac-Man. Her må du plukke med deg små piller, samtidig som du prøver å hindre motstanderne dine i å gjøre det samme. Spillet kommer med en rekke ulike spillmoduser, både for én og flere spillere.

Mengder av PC-utgivelser

Hinterland (PC).

Som vanlig har vi fått en haug av nyheter på PC, og den største er kanskje den interessante sjangerblandingen Hinterland, det nyeste spillet fra skaperne av bybyggersimulatoren Children of the Nile.

Les også
Anmeldelse: Brothers in Arms: Hell's Highway

Hinterland lar deg bli sjef for en liten gruppe nybyggere, som prøver å skape seg et hjem utenfor sivilisasjonens grenser. I tillegg til å bygge opp en liten bygd, må du lede nybyggere på oppdagelsesferd, for å finne ressurser og skatter som de kan ta med tilbake til bygden. Hinterland skaper en ny verden hver gang du spiller, slik at det kan spilles om og om igjen.

Kudos 2 (PC).

Mer strategi finner vi i livssimulatoren Kudos 2. Dette spillet er en slags blanding av Championship Manager og The Sims, og lar deg kontrollere livet til en virtuell person. Underveis må du ta stilling til en rekke dilemmaer, samtidig som du har ulike mål du kan prøve å nå. Ender du opp som rik forretningsmann, eller må du flytte inn i ei pappkasse under den lokale broa?

Petank Party (PC).

Er du lei fotball, hockey og andre store idretter? Hva med å prøve deg på en virtuell gjengivelse av den franske hagesporten Petanque? I Petank Party får du spille en trofast gjengivelse av sporten, med avansert fysikk og smarte motstandere (enten de er menneskelige eller datastyrte). Du får også mulighet til å spille med magiske baller, som gir spillet en rekke ekstra strategiske muligheter. Ellers får vi pen grafikk, og mulighet for flerspiller over nettet.

Pipe Mania (bilde fra PSP-utgaven).

Trenger du rask hjernetrim, er det kanskje Pipe Mania du bør teste. Denne nyvversjonen av Amiga-klassikeren ved samme navn gir deg i oppdrag å legge rørledning i kamp mot klokka. Tenk deg en mer avansert utgave av hackesekvensene i Bioshock, så har du en god idé om hva du kan forvente her. Naturligvis har utviklerne lagt til en rekke nye elementer, og vi får også oppdatert grafikk. Pipe Mania er også tilgjengelig for DS og PSP.

Commander: Napoleon at War (PC).

Om du tror du kunne blitt en god general, er nok Commander: Napoleon at War spillet for deg. Her tas vi med til Napoleonskrigene tidlig på attenhundretallet, og loves et dypt strategisk gameplay, samtidig som vi får et enkelt og intuitivt kontrollsystem. Om du vil ha spillet i boks, kan du kjøpe det fra amerikanske Matrix Games.

Vi tar også med den ferske A Murder of Crows, en utvidelsespakke til romstrategispillet Sword of the Stars, som du kan finne på Gamersgate. Der har de også fått opp actionspillet CellZenith. Mer strategi og taktikk finner du i Marines-ekspansjonen til Combat Mission: Shock Force. Eller hva med Swords & Sandals III, hvor du må lede en gjeng gladiatorer?

Sub Hunter (C64).

Nostalgi på Wii og Commodore 64

På Wii har dette vært en heller laber uke, da vi kun har fått to retrospill for Virtual Console-systemet. Heldigvis er dette to rimelig gode titler: Plattformspillet Earthworm Jim og rollespillet Shining Force II (begge for Sega Mega Drive).

Trenger du litt skikkelig retro-action, kan du forresten kjøpe Sub Hunter, den nyeste spillutgivelen fra Psytonik. Dette er et actionfylt skytespill for Commodore 64, og i tillegg til en fil som kan brukes med emulator får du spillet tilsendt i posten (på kassett) om du bestiller.

Broken Sword 2.5 (PC).

Gratis moro

Etter lang tids utvikling er endelig Broken Sword 2.5 klart for nedlasting. Dette er en uoffisiell etterfølger til det klassiske eventyrspillet Broken Sword 2, laget av en gruppe tyske tilhengere. Spillet er laget i samme todimensjonale stil som Broken Sword 2, og har et klassisk pek-og-klikk-grensesnitt. Her får vi massevis av gåteløsning og et spennende mysterium, og spillet kan selvsagt lastes ned gratis fra nettet.

Byteality Tower Defence (PC).

Eventyr får du forhåpentligvis også nok av om du laster ned spillene fra IF Comp 2008. Interaktiv fiksjon er tekstbaserte eventyrspill, og det er et stort miljø dedikert til disse på nettet. Denne konkurransen regnes som årets høydepunkt i miljøet, så her er det utvilsomt mye spennende å spille.

Til slutt tar vi med at YoYogames har kunngjort vinnerne av sin nyeste Game Maker-konkurranse. Førsteprisen gikk til Byteality Tower Defense, men få også med deg de andre toppspillene fra konkurransen.

Mer nettmoro finner du i forrige ukes artikkel, hvor du kan la deg begeistre av titler som Wipeout HD, Duke Nukem 3D og King's Bounty: The Legend.

Siste fra forsiden