Ukens nettutgivelser (uke 41)

Fra spilleksperimenter til bowling

Denne uken har vi blant annet fått det eksperimentelle Linger in Shadows til PS3.

Tenchu: Shadow Assault (Xbox 360).

Dette har vært nok en innholdsrik uke på nettet, og vi begynner på Xbox 360, hvor det har kommet ut to ferske spill.

Først ut er Tenchu: Shadow Assault, et ninjaspill hvor målet er å ta knekken på motsanderne ved å legge ut feller, bruke magi og generelt oppføre seg som en ninja. Spillet kommer med en rekke figurer fra Tenchu-serien, og kan spilles alene eller sammen med opp til fire andre spillere.

Beat'n Groovy (Xbox 360).

Deretter har vi rytmeactionspillet Beat'n Groovy, hvor du får ta kontroll over en av syv figurer og danse til en samling musikk fra mange ulike sjangre. Om du har et Xbox Live Vision-kamera kan du bruke dette i vision-modus. Spillet støtter både lokal og nettbasert flerspiller.

Spilleksperiment PS3

Linger in Shadows (PS3).

På Playstation har vi fått det interessante eksperimentet Linger in Shadows. Dette er en slags interaktiv grafikkdemo - en filmsnutt du kan spole frem og tilbake, og utforske som du vil. Gjemt i filmsnutten er mange små hemmeligheter, som du må forsøke å oppdage. Linger in Shadows er utviklet av demogruppen Plastic, og har mange likhetstrekk med typiske scene-demoer på PC.

Playstation Network har også fått en ny versjon av Super Stardust HD (med alle utvidelsene installert), samt demoer og alle de andre ekstragreiene vi er vant med. Sjekk The Sixth Axis for en liste.

Midnight Bowling (Wii).

Bowling og hjernetrim på Wii

På Wii har vi europeere fått to spill som har vært ute i USA en stund, nemlig Midnight Bowling og Potpourrii. Midnight Bowling er selvsagt et bowlingspill, med fem ulike bowlinghaller (inkludert en undervannsbane) og fargerik grafikk. Om du er lei bowlingspillet i Wii Sports kan dette sikkert være av interesse, men spillet fikk en kjølig mottakelse da det ble lansert på andre siden av Atlanteren.

Potpourii (Wii).

Potpourrii er et hjernetrimspill hvor du må koke magisk suppe for å redde en skog (eller noe i den retningen). Som mange andre abstrakte hjernetrimspill virker det vanskelig å forklare, men poenget er å kombinere grupper av fire ulike typer skogsånder. Heller ikke dette spillet lykkes med å imponere amerikanerne i særlig stor grad, men kanskje det har hellet med seg i Europa.

Les også
Sniktitt:

Strategi på PC

Project Aftermath (PC).

På PC kan vi trekke frem Project Aftermath, et sanntidsstrategispill som har blitt lansert (blant annet på Steam). Her foregår handlingen i en postapokalyptisk verden, og spillet lar deg kommandere opp til fire grupper med soldater som må bekjempe mutanter, roboter og andre fæligheter. Etter hvert som de slåss får de erfaring, og kan oppgraderes og utstyres slik du vil.

Gang Garrison II (PC).

Om du trenger litt gratis moro helt på tampen, kan du ta turen innom Tigsource, hvor resultatene av Demakes-konkurransen vi nevnte for et par uker siden er kunngjort. Konseptet var å lage spill inspirert av moderne titler, men presentert i retrostil. Førsteplassen gikk til Soundless Mountain II (Silent Hill-aktige grøss på NES), mens Gang Garrison II (Team Fortress i 2D) tok andreplassen og Aquarium (inspirert av det episke actioneventyret Aquaria) stakk av med tredjeplassen.

Det var alt vi rakk denne regntunge fredagen, men hvis det ikke var nok kan du jo se om du finner noe spennende i forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden