Ukens nettutgivelser (uke 42)

Slimballer og gale gnagere

Endelig er det fredag, slik at vi får en titt på ukens viktigste nettutgivelser.

Denne uken har vært litt langsom på konsoll (spesielt på Playstation 3, hvor det ikke kom noen nye spill), men som vanlig holder Microsoft i alle fall koken på Xbox Live Arcade, hvor vi har fått to utgivelser.

Age of Booty (Xbox 360).

Pirater og mus på 360

Det første Xbox Live Arcade-spillet er Age of Booty, et flerspillerorientert sanntidsstrategispill hvor vi får rollen som sjørøvere. Her må du seile på de syv hav, røve til deg penger og gull, og bekjempe rivaliserende pirater. Spillet skal kombinere et lettfattelig brukergrensesnitt med strategisk dybde, og kommer med 25 ulike oppdrag.

Crazy Mouse (Xbox 360).

Deretter har vi Crazy Mouse, som visstnok er det første Xbox Live Arcade-spillet som er utviklet i Kina. Her spiller du en mus som må løpe rundt i en labyrint på jakt etter ost – slik mus har for vane å gjøre. Her skrytes det av enkle kontroller, varierte omgivelser og massevis av utfordringer, og om du ønsker det kan du spille i samarbeid eller konkurranse med andre mennesker.

World of Goo (PC).

Slimballer og mye annet på PC

Denne ukens største utgivelse er sannsynligvis World of Goo på PC. Dette er et hjernetrimspill der du må konstruere tårn, broer og andre byggverk med levende slimballer, for å redde så mange av dem som mulig. Spillet har fått mye oppmerksomhet for sin lekre grafikk og et variert og fantasirikt gameplay, og kan kjøpes direkte fra utviklerne, fra Direct2drive eller Beanstalk. Sjekk også demoen vi har på Gamer.no.

Spectromancer (PC).

En annen spennende utgivelse er Spectromancer, som har dukket opp på Greenhouse. et taktisk kortspill som kanskje kan minne litt om Magic: The Gathering. Her må du benytte ulike spillkort (som representerer enheter og magiske angrep) for å ta knekken på motstanderen. Spillet kommer med en omfattende enspillerkampanje, samt flerspiller (både på samme maskin, over lokalt nettverk og internett). I tillegg loves vi spillkort med lekker fantasy-kunst.

Tank Combat (PC).

Noen ganger er det moro å sprenge ting i luften, og da gjerne fra spakene til en stridsvogn fra andre verdenskrig. I Tank Combat, som har dukket opp på Gamersgate, er det nettopp det du får lov til å gjøre. Spillet har tre enspillerkampanjer, en for hver av spillets fraksjoner. I disse får du kjøre amerikansk Stuart, tysk Tiger og sovjetisk T-34. Utviklerne skryter også av interaktive miljøer (hvor det meste kan ødelegges) og massevis av action.

Premier Manager 09 (PC).
Les også
Anmeldelse: World of Goo

Gamersgate har også fått det nyeste spillet i den tradisjonsrike Premier Manager-serien. I Premier Manager 09 må du prøve å lede laget til en fotballklubb, i en av seks ulike serier (fra England, Tyskland, Spania, Skottland, Italia og Frankrike). Det nyeste spillet lover massevis av detaljer og statistikk, og en rekke nyheter. Dermed er det bare å teste om Football Manager har fått en reell konkurrent i år.

Nostalgisk Wii-uke

Mayhem in Monsterland (Virtual Console).

Nintendo har gitt ut tre nye Virtual Console-spill denne uken, og den største overraskelsen må sies å være Mayhem in Monsterland – et av tidenes beste Commodore 64-spill. Dette søte plattformspillet kom veldig sent i maskinens kommersielle liv, og er et av de mest fargesprakende og teknisk avanserte spillene du noensinne vil se på en Commodore 64.

I tillegg har vi det halsbrekkende 3D-actionspillet Space Harrier for Sega Master System, samt nok en utgave av Street Fighter II. Dette er Street Fighter II: Special Championship Edition for Sega Mega Drive, som er nesten identisk med SNES-spillet Street Fighter II Turbo som allerede befinner seg på Virtual Console.

Florensia (PC).

Gratismoro

Denne uken har det blitt lansert to massive flerspillerspill som begge er gratis å spille. Det første er japanske Florensia, mens det andre er det nettleserbaserte Adventurequest Worlds.

Om MMO-spill ikke er noe for deg, kan du prøve det enkle (men overraskende vanedannende) arkadespillet Skullpogo, eller en ny versjon av det sadistiske (og sadistisk vanskelige) 2D-plattformspillet Mighty Jill Off. Spillet er muligens ikke egnet for småunger.

Det var det, men vi er tilbake neste uke – blant annet med Portal: Still Alive for Xbox Live Arcade. Om du ikke kan vente, får du stikke innom forrige ukes oppdatering for mer nettmoro.

Siste fra forsiden