Ukens nettutgivelser (uke 43)

Portaler og en persisk prins

Denne uken får vi spill som Portal: Still Alive og Prince of Persia Classic.

Som om ikke vi har nok med alle de flotte spillene som dukker opp i butikkene på denne tiden av året, får vi også haugevis av nye og spennende nettutgivelser.

Fremdeles i live

Portal: Still Alive (Xbox 360).

Som så ofte før begynner vi på Xbox 360, hvor Portal: Still Alive har blitt lansert på Xbox Live Arcade. Dette er en ny versjon av et av fjorårets herligste spill, hjernetrimmeren Portal.

I Portal: Still Alive får du alt innholdet fra Portal, samt en del nye nivåer som kan spilles utenom den eksisterende kampanjen. Som før er målet å navigere seg gjennom intrikate miljøer ved hjelp av akrobatikk og et hendig gevær som kan lage teleporteringsportaler.

Prince of Persia Classic (PS3).

Persisk prins på gamle eventyr

Stjernen i ukens oppdatering på Playstation Network er nok Prince of Persia Classic, en ny utgave av Jordan Mechners fantastiske Prince of Persia. Spillet leverer det samme todimensjonale gameplayet fra originalen, men med moderne grafikk og lyd. Dermed får også den yngre og mer grafikkfokuserte generasjonen oppleve et av tidenes mest intelligente plattformspill.

Novastrike (PS3).

Playstation 3-spillere som foretrekker noe litt mer rett frem kan kose seg med Novastrike, et heftig actionspill der du får kontroll over et tungt bevæpnet romskip. Handlingen sees ovenfra, og vi loves et eksplosivt gameplay med massevis av fiender som må drepes. Den europeiske versjonen skal også ha en langt mer overkommelig vanskelighetsgrad enn den amerikanske hadde da den ble lansert tidligere i år.

Practical IQ (PSP).

Ellers har Playstation-spillet Crash Bandicoot 3: Warped dukket opp på PSN, sammen med en haug andre miniekspansjoner, videoer og andre småting.

Det er forresten ikke bare Playstation 3 som har fått nye nedlastbare spill på Sonys nettverk denne uken. PSP-eiere kan også laste ned Crash Bandicoot 3: Warped, samt to gode hjernetrimspill: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords og Practical IQ. Førstnevnte blander rollespill med match 3-gameplay, mens sistnevnte lar deg løse en serie intrikate nøtter basert på praktiske situasjoner. Begge spillene skal også være tilgjengelig i butikk.

Tetris Party (Wii).
Les også
Røm fra zombiene

Interiørdesign og Tetris

På Wii har vi tre nye spill. Først ut er Tetris Party, et nytt hjernetrimspill basert på det kjente og kjære Tetris-konseptet. Her får vi ti nye varianter av spillet, inkludert én som benytter seg av balansebrettet (som selges med Wii Fit). Spillets mest spennende funksjon er nok flerspillermodusen, hvor du kan spille mot opp til fem venner for å se hvem som er mest intelligent.

Home Sweet Home (Wii).

Deretter har vi noe så uvanlig som et spill om interiørdesign. Home Sweet Home lar deg designe perfekte hjem for klientene dine. Du får velge møbler, farger og mønstre, og selvfølgelig bestemme hvor alt skal stå. Utviklerne lover også unik bruk av Wii-kontrolleren (men hvis du kan klare deg uten disse, finnes både dette spillet og en fersk etterfølger på PC). Dermed skulle alt være klart for fri utfoldelse av dine kreative safter, uansett hvilken plattform du foretrekker.

The Incredible Maze (Wii).

Sist ut er The Incredible Maze, et spill hvor du må navigere en ball gjennom en serie intrikate labyrinter. Poenget er å manipulere vinkelen på labyrinten slik at ballen ruller dit du vil. Uheldigvis kan det se ut som dette spillet er like dårlig som skjermbildene gir inntrykk av, så hvis du er typen som liker å leke med baller, bør du kanskje heller lese videre.

Spilleksplosjon på PC

Spectraball (PC).

På PC har vi massevis av nyheter, og siden vi allerede snakker om baller, kan vi starte med Spectraball på Steam. Her kombineres plattformaction, hjernetrim og lekker grafikk, i et spill hvor du må rulle en ball gjennom farlige miljøer fulle av hindringer. Utviklerne lover et raskt og vanedannende gameplay, og skryter blant annet av en rekke spennende minispill og fremtidige gratisekspansjoner.

Galactic Bowling (PC).

Baller får vi mer av i Galactic Bowling, et «bowlingspill med en intergalaktisk vri». Her får du spille bowling, enten sammen med andre eller i en omfattende enspillerkampanje. Spillet kommer med en rekke unike figurer fra hele verdensrommet, og inkluderer massevis av superkrefter, baller med spesielle egenskaper og andre bonuser. Minispill får vi også, og (i likhet med Spectraball) er det full støtte for Steam Community.

Baseball Mogul 2009 (PC).

Om vi fortsetter ballfokuset til det kjedsommelige, kan vi også ta med Bill «Spaceman» Lee Baseball Mogul 2009, som også har dukket opp på Steam. Om du er en av de syv nordmennene som liker den amerikanske nasjonalsporten, kan du se frem til et omfattende managerspill med massevis av dybde, statistikk og muligheter. Dette er det ellevte spillet i serien.

Space Trader: Merchant Marine (PC).

Steam har også fått den nyeste versjonen av Space Trader: Merchant Marine, et spill som gir deg rollen som en handelsmann i verdensrommet. I motsetning til i mange andre spill i sjangeren, får du lov til å bevege deg fritt rundt på romstasjoner, hvor du kan snakke med folk og til og med bli involvert i skytekamper. Utviklerne lover over 40 forskjellige handelsvarer, over 100 ulike steder å besøke, og en omfattende enspillerkampanje.

Qwak (PC).

Om du har eid en Amiga, er det en sjanse for at du husker det søte og morsomme plattformspillet Qwak, som i sin tid ble gitt ut av Team 17. Nå har utvikleren av spillet laget en PC-versjon, som du kan kjøpe og laste ned fra nettstedet hans. Denne ser ut til å være svært trofast mot originalen, med lekker grafikk, hyggelig musikk og et raskt gameplay. Du kan forresten også kjøpe en hjemmemekket GBA-versjon av spillet, direkte fra utvikleren.

Emergency Response Unit (PC).

Røde Kors har også fått sitt eget spill denne uken. I The Red Cross Game: Emergency Response Unit må du rykke ut til ulike nødssituasjoner, og redde liv samtidig som du lærer om organisasjonen Røde Kors. Kjøper du fullversjonen vil halvparten av betalingen din gå direkte til Røde Kors.

Vi tar også med lanseringen av spillportalen Good old Games (hvor du kan laste ned gamle spill for en billig penge).

Fallout (PC, på gog.com).

Litt gratismoro til slutt

Selv om denne artikkelen allerede er lang som et vondt år, må vi ta med litt gratismoro for de som ikke har penger (eller som sparer pengene sine slik at de kan kjøpe hytte på fjellet eller en lastebil full av Cola).

Spillmotoren Unity tilbyr muligheten til å lage raske (og relativt avanserte) 3D-spill som kan spilles direkte i nettleseren. Nå holdes en konkurranse hvor de beste Unity-spillene skal kåres, og om du har lyst til å delta er det bare å teste spillutvalget og stemme på favorittene.

Theseus: Return of the Hero (PC).

Alternativt kan du ta en titt på Theseus: Return of the Hero, et skytespill fra skaperne av det overraskende heftige Alien Shooter. Dette spillet er ikke direkte nytt, men nå har utviklerne valgt å gi det ut helt gratis, så hvis du har lyst til å massakrere monstre i helgen er det bare å laste ned.

Det var alt for denne uken. Men som vanlig avslutter vi med en lenke til forrige ukes artikkel, om du ikke har fått slukket lesetørsten din selv etter de over 1200 ordene i denne artikkelen.

Siste fra forsiden