Ukens nettutgivelser (uke 44)

Fra Bejeweled til spøkelsesjakt

Trenger du et nytt spill eller fire? Her er ukens viktigste nettnyheter.

Vi har lagt nok en spillrik uke bak oss, og enten du kjøper spillene dine i vanlig butikk eller fokuserer på nettdistribusjon har du massevis å kose deg med nå som nettene har blitt lange og kulda har satt inn (men det fortsatt er lenge igjen til jul).

Episodespill på 360 og PC

Penny Arcade Episode Two (Xbox 360 og PC).

Først ut denne gangen er den andre episoden av episoden av Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness, som har blitt lansert for Xbox 360, Windows, Mac og Linux (demoen kan du laste ned fra vår server).

Her får vi et nytt mystisk eventyr med Tycho og Gabe fra Penny Arcade-tegneserien, og utviklerne forventer at spillet skal ta mellom seks og ti timer å fullføre. Denne gangen loves vi en dypere eventyr/rollespillopplevelse, med flere omgivelser, flere nøtter og flere nivåer for figurene våre.

Baddest of the Bands (PC).

Mer episodebasert moro finner vi i Strong Bad's Cool Game for Attractive People: Baddest of the Bands (hva er det med disse episodespillene og lange spilltitler?). Denne gangen deltar Strong Bad i Baddest of the Bands, en musikalsk konkurranse hvor han og death metal-bandet hans (Döl) må konkurrere mot tre andre band.

Baddest of the Bands er allerede utgitt på PC, og er ventet på Wii neste uke (Nintendo har fått for vane å lansere Wiiware-spill og Virtual Console-spill annehver uke, og denne uken handler alt om Virtual Console). Vi har demoen på vår server.

Bejeweled Twist (PC).

Mye moro på PC

Bejeweled er et av de største spillfenomenene på nettet, og nå har utvikler Popcap lansert en offisiell etterfølger: Bejeweled Twist. Her må du rotere edle steiner for å skape kombinasjoner, som igjen får steinene til å forsvinne (og poengene til å strømme inn). Popcap lover et strategisk gameplay med massevis av måter å vinne på, samt muligheten til bare å slappe av om det er det du ønsker.

Spooky Spirits (PC).

Mer hjernetrim får vi i Spooky Spirits, hvor du må jakte på spøkelser ved å kombinere fallende blokker. Spillet kommer med tre ulike spilltyper, og de svenske utviklerne i Legendo lover en unik vri på sjangeren. Trenger du litt søtskummel moro på årets mest overnaturlige kveld (dette er Halloween-aften, for de som ikke følger med på nyimporterte høytider), kan nok dette spillet være verd et forsøk.

Exodus from the Earth (PC).
Les også
Anmeldelse:

Fra familievennlig hjernetrim hopper vi over på Steam, hvor det ikke spesielt familievennlige skytespillet Exodus from the Earth har blitt lansert. Dette er et førstepersons skytespill fra Øst-Europa, hvor du blant annet må kjempe mot overnaturlige fiender i en konspirasjonsfylt fremtidsverden. Utviklerne lover avansert kunstig intelligens, samt flerspiller for opp til ti spillere. Dette spillet bærer nok preg av et lavt utviklingsbudsjett, men kanskje det likevel kan tilby mye moro?

Close Combat: Wacht am Rhein (PC).

Vi kommer ikke utenom litt strategi denne uken heller. Matrix Games har lansert Close Combat: Wacht am Rhein, hvor Close Combat-tilhengere får en ny storstilt kampanje å bryne seg på, med massevis av nye funksjoner og enheter. 70 scenarier, 64 taktiske kart og ny grafikk er noe av det du kan vente deg her. Og som om ikke det var nok, får du Close Combat: Battle of the Bulge inkludert i pakken (som vanlig kan du velge mellom fysisk kopi på disk, nettdistribuert kopi eller begge deler).

Nostalgi og Halloween-grøss

Devil World (Virtual Console).

Som nevnt er det Virtual Console-tid på Wii denne uken. Nintendo har lansert tre spill, som alle har et visst Halloween-preg over seg. Først ut er klassiske Ghosts'n'Goblins (NES), der du spiller en ridder som må redde ei prinsesse fra djevelen selv. Spillet er supervanskelig, men regnes som en soleklar klassiker.

Deretter har vi Castlevania III: Dracula's Curse (NES), et episk action/plattformeventyr som har fått mye ros fra kritikerne. Og til sist er Devil World, som er designet av selveste Shigeru Miyamoto. Dette er en slags Pac-Man-klone med skumlere grafikk.

Gothic (PC).

Playstation 3 har heller ikke fått noen nye spill denne uken, men er du i det nostalgiske hjørnet kan du laste ned snøbrettspillet Cool Boarders, som opprinnelig kom ut i 1996. Det samme kan PSP-eiere, som også kan laste ned PSP-spillet Def Jam Fight for New York: The Takeover.

Vi tar også med at det klassiske rollespillet Gothic og strategispillet Disciples: Sacred Lands Gold har dukket opp på Good old Games, en portal hvor gamle PC-spill får nytt liv, i versjoner som er kompatible med dagens operativsystem samtidig som de ikke lenger har noen kopibeskyttelse.

Gratismoro og diverse

Off-Road Velociraptor Safari (Web).

I forrige uke nevnte vi en konkurranse for spill laget med Unity-motoren. Nå er denne ferdig, og vinnerne har blitt kåret. Her finner vi en rekke interessante spill, og titler som Rastamonkey, Tumbledrop og Mars Explorer er definitivt verd en titt (i tillegg til Off-Road Velociraptor Safari, som vi allerede har skrevet om).

Om du har lyst på litt mer nettmoro kan du ta en titt på Factory Balls 2, et rimelig unikt og selvforklarende hjernetrimspill der du må kopiere baller ved hjelp av en rekke verktøy. Eller hva med Ghostscape, et Halloween-preget «røm fra et låst rom»-eventyr?

Space Rangers 2 (PC).

Til slutt tar vi med at Space Rangers 2: Reboot nå er tilgjengelig for salg i Europa, via distribusjonsportalen Impulse (det var tidligere kun for amerikanske kunder). Dette er egentlig gammelt nytt, men verken distributør Stardock eller utgiver 1C gadd å komme med noen offisiell kunngjøring. Reboot er en ekspansjon til det kritikerroste Space Rangers 2 (som forresten også kan kjøpes i en versjon som inkluderer ekspansjonen).

Sjekk forrige ukes oppsummering om du ikke fant noe av interesse denne gangen.

Siste fra forsiden