Ukens nettutgivelser (uke 50)

Nok en kvalitetsuke

Denne uken har vi fått mange spennende spillutgivelser av høy kvalitet.

Velkommen til nok en uke med flotte nettutgivelser. Denne gangen starter vi på PS3, som har fått flere nyheter.

Flere nye PS3-spill

Astro Tripper (PS3).

Husker du C64-klassikeren Uridium? Det gjør Pompom Games, selskapet bak det fantastiske romskytespillet Space Tripper. Nå har Space Tripper fått en etterfølger for PS3 (og snart PC), nemlig Astro Tripper. Som i forgjengeren må du kjempe deg gjennom en serie sideskrollende arenaer fulle av romkrek. Nøkkelen til suksess ligger i å bruke riktig våpen i riktig situasjon, samtidig som du naturligvis trenger raske reflekser og en liten teskje drapslyst.

Puzzle Quest (PS3, bilde fra PC).

Det kritikerrostePuzzle Quest: Challenge of the Warlords har kommet ut til omtrent alt som finnes av plattformer, og nå er det også tilgjengelig på PS3. Her spiller du en eventyrer som reiser rundt i en magisk verden. Det som skiller spillet fra andre rollespill er kampsystemet. For å bekjempe dine fiender må du slå dem i et gåteløsningspill som ikke er ulikt det svært populære nettspillet Bejeweled. Om du ikke har prøvd Puzzle Quest før, er tiden kommet nå.

Home (PS3).

Vi må selvsagt også nevne at PS3-eiere endelig kan laste ned betautgaven av Home, en virtuell verden hvor du kan lage din egen leilighet, treffe andre spillere og generelt ha det moro. Og til slutt har vi Playstation-spillet Jet Rider 2, som er tilgjengelig for PS3 og PSP.

Spennende utgivelser på Xbox 360

Powerup Forever (Xbox 360).

Xbox Live Arcade har fått to spennende spill denne uken. Først ut er Powerup Forever, et romskytespill der du må kjempe i omgivelser som er forskjellige for hvert spill. Etter hvert som du spiller vil du vokse deg større og større, noe som igjen betyr at du tiltrekker deg oppmerksomheten til enda større fiender. Her loves vi massevis av eksplosiv action, flere forskjellige spilltyper og lekker grafikk.

Meteos Wars (Xbox 360).

Deretter har vi Meteos Wars, en ny versjon av det kritikerroste hjernetrimspillet Meteos. Her må du forsvare over 20 forskjellige planeter mot fiender fra det ytre rom. Dette gjør du med å skape fargekombinasjoner, og på den måten presse de fæle meteosene ut av planetens atmosfære. Spillet kommer med en rekke spennende moduser, samt gode flerspillermuligheter (både lokalt og over Xbox Live).

Pirater og romkrig på PC

Les også
Anmeldelse:
Buccaneer: Pursuit of Infamy (PC).

Har du sansen for litt god, gammeldags sjørøveri, kan du laste ned Buccaneer: The Pursuit of Infamyfra Steam. Her kan du kjempe deg gjennom en omfattende enspillerkampanje hvor målet er å bli den mest fryktede sjørøveren i Karibien, eller ta del i onlinebaserte sjørøverkamper med opp til 19 deltakere. Spillet kommer med 26 ulike skip (som alle kan oppgraderes) og et raskt og arkadebasert gameplay.

Defense Grid: The Awakening (PC).

Steam har også fått det intense strategispillet Defense Grid: The Awakening. I dette Tower Defense-aktige spillet må du forsvare deg mot invaderende romsvineri ved å plassere ut ulike typer kanontårn på strategiske posisjoner. Utviklerne skryter av at spillet er lett å komme i gang med, samtidig som gameplayet har stor dybde. Spillets enspillerkampanje skal vare i omtrent åtte timer, og når du er ferdig med denne kan du teste ulike utfordringsmoduser.

Gravity (PC).

På Gamersgate finner du Professor Heinz Wolff's Gravity, et hjernetrimspill der målet er å skape en kjedereaksjon for å få aktivert en knapp et sted på brettet. For å få dette til kan du bruke en rekke forskjellige ting (fra flate plater til rulleskøyter), som du må plassere ut på brettene. Når disse er plassert ut vil de oppføre seg som i virkeligheten, takket være spillets avanserte fysikkmotor. Spillet har også et redigeringsverktøy for kreative spillere.

Pictureka (PC).

Ellers har vi den vanlige PC-blandingen av alt fra tunge strategispill til morsomme tidssluk for damene. Førstnevnte representeres av Strategic Command WW2 Pacific Theater, et omfattende turbasert strategispill satt til andre verdenskrig. Eksempler på sistnevnte inkluderer spioneventyret Mata Hari and the Kaiser's Submarines, forretningsspillet DQ Tycoon og Fitness Dash. Om ikke dette frister, kan du prøve en PC-utgave av brettspillet Pictureka.

Nytt liv for gamle spill

Last Ninja 3 (Virtual Console).

Det er nostalgiuke på Wii, noe som vil si tre nye Virtual Console-spill. Denne uken har vi fått Commodore 64-spillene The Last Ninja 3 (et isometrisk actioneventyr med flott retrografikk og fabelaktig 8-bitsmusikk) og Impossible Mission II (et actioneventyr der du må lete gjennom en serie rom for å redde verden fra en gal professors onde planer). I tillegg kan du laste ned Boogerman, et plattformspill for Sega Mega Drive.

Simon the Sorcerer (PC).

Nettportalen Good old Games har fått fast plass i denne spalten, og også denne uken har de mye herlig å by på. Først ut er handelsspillet Port Royale 2 (som fikk en god mottakelse hos oss da det først kom ut), men det som virkelig bør få retrospillere til å slå øynene opp er to herlige eventyrspill fra nittitallet: Simon the Sorcerer og Simon the Sorcerer II. Her følger du trollmannen Simon i en parodisk fantasyverden preget av britisk humor.

Spill for de pengelense

Fallen Empire: Legions (PC).

Om du har brukt alle pengene dine på julegaver, har du heldigvis fortsatt mye å spille i helgen. Hele spillutvalget på den interessante spillportalen Instantaction er nå fullstendig gratis. Dette inkluderer det Tribes-aktige skytespillet Fallen Empires: Legions, morsomme Marble Blast Online og det flotte actionstrategispillet Galcon.

Naked War (PC).

Et annet spill som har blitt gratis denne uken er Naked War, et turbasert strategispill hvor to spillere møtes over nettet. Målet er å utradere hæren til den andre spilleren.

Til slutt har vi Minotaur in a China Shop, et fysikkbasert nettspill hvor du spiller en minotaur med dårlig balanse. Denne stakkaren har funnet tidenes minst passende jobb – han eier nemlig sin egen porselensbutikk.

Nå er det nok for denne uken, men ta en titt på forrige ukes oppdatering om du fortsatt vil ha mer.

Siste fra forsiden