Ukens nettutgivelser

Tegneseriedetektiver og sultne monstre

Lei av å leke i snøen? Kos deg heller med noen nye spill.

Det er kaldt og guffent ute, med snø, vind og sludd. Derfor er det fint at det kommer så mange nye spill ut på nettet, slik at man slipper å forlate hjemmet for å ha det artig.

Konsoll

The Maw (Xbox 360).

Ukens Xbox Live Arcade-spill er The Maw, et tredimensjonalt actioneventyr der du spiller en fyr som heter Frank. Han har krasjlandet på en eksotisk planet, og det eneste han har som selskap er Maw, også kjent som «den dødeligste organismen i hele galaksen». Nå må Frank utnytte seg av Maws fantastiske spiseegenskaper for å overleve. Maw er nemlig veldig sulten, og både vokser og forandrer seg basert på det han spiser, og en variert diett gir varierte egenskaper.

Penny Arcade Episode 1 (PC, 360, PS3).

Playstation 3-eiere kan kjøpe den første episoden i Penny Arcade-serien, hvor vi får bli med Tycho og Gabe på eventyr i en alternativ verden der dampdrevne roboter truer med å utslette menneskeheten (eller i alle fall trampe ned husene deres). Spillet, som allerede er ute på Xbox 360 og PC, blander elementer fra typiske konsollrollespill med elementer fra eventyrsjangeren, og vi får selvsagt også massevis av humor i ekte Penny Arcade-stil.

Mario Golf (Virtual Console).

Enten du eier PS3 eller PSP kan du også kjøpe et par PS1-klassikere, nemlig Disney's Action Game Featuring Hercules og The Little Mermaid II. Ellers kan PSP-eiere laste ned fullversjoner av tennisspillet Super Pocket Tennis, det abstrakte skytespillet Riff: Everyday Shooter, strategispillet Tom Clancy's Endwar og nostalgibomben EA Replay.

På Wii er det tid for gamle spill igjen. Denne uken får vi imidlertid den første Nintendo 64-utgivelsen på evigheter, nemlig Mario Golf. Om det å spille golf sammen med Mario og de sukkersøte vennene hans ikke frister, kan du teste plattformspillet Wonder Boy in Monster Land for Sega Master System. Er du lei av Wonderboy, sier du? Vel, synd for deg, for dette var alt Nintendo hadde denne uken.

PC

The Mastermind Deluxe Edition (PC).

På PC begynner vi med The Mastermind Deluxe Edition, et strategispill der du får rollen som en kriminell med høye ambisjoner. Du kontrollerer en gjeng med banditter, og må arbeide deg til toppen av underverden ved hjelp av ulike uhederlige tiltak. Du kan kjøpe opp til femti forskjellige typer forretninger, smugle våpen og drive narkohandel, kjempe mot andre gjenger og mye mer. Og pengene du tjener kan du bruke til å kjøpe sportsbiler, flotte villaer og kjente malerier, eller bare gamble dem bort.

Eco Tycoon (PC).

Mer strategi får vi i Carnival Mania, en slags lettvekter-utgave av Rollercoaster Tycoon og Theme Park. Her må du bygge din egen fornøyelsespark, og sørge for glade gjester og en voksende bankkonto. Et annet alternativ er Eco Tycoon, hvor du får kontroll over et helt land, og må forsøke å gjøre det så miljøvennlig som mulig samtidig som du passer på å oppfylle befolkningens behov for elektrisitet, mat og vann. Kan du redde den virtuelle planeten fra et globalt hetetokt?

Les også
Nedlastbart innhold på vei
Cooking Academy 2 (PC).

Matglade PC-eiere kan ta en titt på Cooking Academy 2, hvor du får lage alt fra kinamat til tamales. Spillet inneholder en rekke minispill, hvor du får ta del i ulike typer matlaging. Du får også informasjon om rettene du skal tilberede. Ellers kan PC-spillere kose seg med den vanlige blandingen av skjulte objekter-spill og hjernetrim - sjekk de nye utgivelsene hos for eksempel Big Fish Games og Reflexive Arcade.

Theatre of War (PC).

Vi tar også med at det tunge strategispillet Theatre of War (fra skaperne av IL2-serien) har fått en nedlastbar ekspansjonspakke, med massevis av nye oppdrag og nytt innhold.

Nye utgivelser av gamle spill får vi også. Portalen Good old Games har nemlig lagt ut den ultrablodige grøsseren Waxworks, samt det første strategispillet i den populære Stronghold-serien.

Plain Sight (PC).

Avslutningsvis må vi også ha litt gratis moro, denne gangen i form av en betaklient til Plain Sight, et lekkert, flerspillerfokusert actionspill der selvmord er en av nøkkelmekanismene. I tillegg kan du ta en titt på det nettbaserte samlekortspillet Planetstorm.

Mer nettbasert moro får du neste uke. Mens du venter, kan du ta en titt på forrige ukes samlesak.

Oppdatering: Grunnet bruddet mellom Tek.no og Gamer.no ble det ikke noen nettutgivelsessak i uke 5. Artikkelserien fortsetter imidlertid på nye Gamer.no. Takk for meg.

Siste fra forsiden