Ultima X: Odyssey offisielt kunngjort

Det er det amerikanske nettstedet HomeLan Fed som rapporterer fra en pressekonferanse i San Fransisco, hvor nå Ultima X: Odyssey har blitt kunngjort. En verden av utålmodige Ultima-tilhengere kan nå endelig begynne å glede seg til fremtiden.

Det var Origin-sjef Andy Hollis som kom med den store kunngjøringen, men med på kjøpet fulgte også presiseringer. Ultima X: Odyssey er faktisk et massivt onlinespill på lik linje med spill slik som Ultima Online, men det kommer ikke til å være en direkte konkurrent mot sin eldre storebror. Spillet fungerer annerledes, og i følge Hollis vil fokuset ligge på action og kamp.

Dette står i sterk kontrast til Ultima Online, som er kjent for å være en slags "middel-alder-simulator", hvor spillere bygger hus, hogger ved, og lager skinnende sverd. Noen vil kanskje argumentere med at det derfor ikke er en ren oppfølger, og at dette heller blir et alternativ for spillerne, og ikke en substitusjon. Det samme presiserte Hollis på pressekonferansen, og i følge nettstedet ville han på ingen måte kunngjøre noen lanseringsdato.

For verdens mange Ultima-tilhengere, er det en kjent sak at Origin og Electronic Arts faktisk begynte på en oppfølger til Ultima Online for noen år siden. Tittelen var Ultima Worlds Online: Origin, og skulle etter alt å dømme videreføre alle konseptene som lå i originalspillet. Det kom derfor som et sjokk for de fleste, og mange reagerte med vantro da Electronic Arts avsluttet produksjonen, som faktisk snart var klar for beta-testing. Selskapet argumenterte med at de ikke ville ta abonnenter fra Ultima Online, som i følge pressemeldingen allerede gikk strålende, og dermed var hele produksjonsteamet oppløst, og noen overført til å jobbe med utallige ekspansjoner for det nå aldrende onlinespillet. Dette er en avgjørelse både presse og tilhengere har fundert over helt siden hendelsen fant sted.

Men nå er det altså på tide og glede seg igjen, og med mindre Electronic Arts får det for seg igjen å måtte kansellere produksjonen, burde vi ha noe å se frem til om en stund. Utviklingen er etter alt å dømme kommet godt på vei, for det er allerede mulig å få tak i en videosekvens som viser en animert kortfilm, samt en hel del snutter fra selve spillet. Videoen virker lovende, men Hollis gjorde det klart under pressekonferansen at denne allerede begynner å bli utdatert, og at spillet faktisk ser enda flottere ut nå. Når en først snakker om grafikk, bør det nevnes at Ultima X: Odyssey faktisk bruker Unreal-motoren. Klarer du å vente?

Siste fra forsiden