Utsetter Starcraft 2

Utsetter Starcraft 2

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

I et intervju i midten av juni uttalte Blizzards Chris Sigaty at målet var å slippe Starcraft 2 i år. Den målsetningen var nok litt optimistisk, og nå har meldingen om at spillet er utsatt omsider kommet. Den offisielle grunnen skal være at spillslippet er flyttet til å sammenfalle med lanseringen av den nye utgaven av Blizzards onlinetjeneste Battle.net.

– For å plassere Battle.net i riktig kontekst, det vil være en tjeneste som minner om Xbox Live og det vil influeres av all den teknologi, infrastruktur og ekspertise som Blizzard har utviklet det siste tiåret når det gjelder flerspillerspilling og sosiale nettverk, uttalte Blizzard-sjef Bobby Kotick under en finansgjennomgang for årets andre kvartal.

Kotick forteller videre at Battle.net i mye større grad vil bli integrert i Starcraft 2 enn det som har vært tilfelle i andre spill. Konkurranser, rangeringer og matching av spillere blir naturligvis en del av det, siden Blizzard håper at Starcraft 2 skal bli like utbredt i e-sport-markedet som det opprinnelige Starcraft-spillet. I tillegg vil Battle.net omfatte sosiale nettverkstjenester og kommunikasjon på tvers av spill. I første omgang vil det omfatte World of Warcraft og Starcraft 2.

Starcraft 2 blir altså ikke å finne i butikkene før i 2010, nærmere bestemt i løpet av første halvår. Spillet slippes til PC, og den første utgaven vil inneholde kampanje for én rase, mens to andre raser vil få hver sin kampanje i to utvidelser etter lansering.

(Kilder: CVG, Seeking Alpha, Dagbladet)

StarCraft II: Wings of Liberty

Windows
Slippdato: 27. juli 2010
Sjanger: Strategi
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Activision Blizzard

Kommentarer (20)

Forsiden akkurat nå

Til toppen