PlayStation - Jade Raymond

Utviklerveteran Jade Raymond oppretter nytt spillstudio

Haven er allerede i gang med å lage spill for PlayStation.

Jade Raymond, her fra 2012 da hun jobbet for Ubisoft Toronto.
CC BY-SA 3.0, ZCooperstown, wikimedia

Utviklerveteran Jade Raymond dro tirsdag sløret av sitt nye spillstudio. Det går under navnet Haven Studios, og teamet har allerede fått på plass en avtale om å lage sitt aller første spill for PlayStation.

Støtte fra Sony

Avdukingen kom via den offisielle PlayStation-bloggen. Der forklarte Raymond at studioet består av en rekke flinke utviklere hun har jobbet med i løpet av sine 25 år i bransjen. Akkurat hva de skal jobbe med er Haven enda ikke klar for å avsløre, men som studionavnet tilsier er målet å skape verdener som skaper glede.

– Vi ønsker å skape verdener der spillere kan unnslippe hverdagen, ha det gøy, uttrykke seg selv og finne fellesskap. Vi vil helle all vår lidenskap inn i et prosjekt. Vi ønsker å lage noe vidunderlig for folk å oppleve. Fordi vi tror på spills evne til å bringe glede til folks liv, skrev Raymond.

I en uttalelse til GamesIndustry.biz forteller PlayStation Studios-sjef Hermen Hulst at Sony er storfornøyd med å kunne hjelpe Haven med å komme i gang.

– Vi forstår utfordringene og belønningene som følger med å bygge et kreativt team fra bunnen, og det gjør Jade også med hennes lange erfaring som leder for flere av verdens største spillserier, sa Hulst.

Raymond forlot nylig jobben som spillsjef hos Google, etter at selskapet la ned Stadia Games and Entertainment. Før det ledet hun utviklingen av Star Wars-spill hos EA, og var også med å skape både Assassin's Creed og Watch Dogs hos Ubisoft.

LES OGSÅ: – Google skjønte seg aldri på spillutvikling »

Siste fra forsiden