Valve slipper Half-Life 2 SDK

Det er nå bestemt at selskapet Valve skal publisere SDK-en til det kommende skytespillet Half-Life 2. Samtidig går det rykter om mulig søksmål mot Valve.

SDK, eller Software Development Kit, kan brukes til å utvikle modifikasjoner til Half-Life 2, slik som et mulig nytt Counter-Strike eller Team Fortress. Det er Valves programmerer Rick Ellis som sier at SDK-en snart vil være mulig å laste ned fra nettet, men også selskapets PR-sjef Doug Lombardi kunne bekrefte dette.

I de siste dagene har det også gått rykter om at utviklerne bak Havoc-motoren, som Valve tar i bruk på Half-Life 2, har gått til søksmål mot selskapet på grunnlag av det beryktede kode-tyveriet i fjor. Også kildekoden til Havoc ble rappet fra Valves maskiner.

Valves Rick Ellis nevnte samtidig med SDK-kunngjøringen at det var rettslige forhold som var grunnen til utsettelsen av SDK-publiseringen, og at disse forholdene nå var løst. Dermed begynte spekulasjonene om mulig søksmål mot Valve, men dette har nå blitt tilbakevist av selskapets PR-sjef.

- Så vidt vi vet er dette søksmålet ikke noe annet enn et rykte, forteller Lombardi.

Siste fra forsiden