Vampire: The Masquerade - Bloodlines

Activision og Troika Games har nå gitt ut tre filmer fra det som kan se ut til å bli årets største rollespill, nemlig Vampire: The Masquerade - Bloodlines.

Bloodlines er ikke et typisk rollespill. For det første har de erfarne rollespillutviklerne i Troika Games sett bort fra alle de vanlige fantasyklisjéene mange av oss forbinder med denne sjangeren. Her finner du ingen drager og magikere med langt, hvitt skjegg, og du skal lete lenge om du vil ha tak i en alv eller hobbit. I stedet finner du et dystert bymiljø med vampyrer og ondskap som lurer bak hvert eneste gatehjørne.

For det andre har Troika fulgt Deus Ex sitt eksempel, og gir deg direkte kontroll over hva karakteren din gjør i kamp. Visst er det et underliggende system med evner og erfaringspoeng, men hvis du skyter en fyr i ansiktet får du ikke beskjed om at terningene dessverre ville at du skulle bomme i stedet. Handlingen i dette spillet er vel så intens som i gode actionspill.

For det tredje har utviklerne valgt å bruke en moderne grafikkmotor for å vise handlingen fra førstepersons synsvinkel, i stedet for å satse på en standard 2D-motor. Det er ikke hvem som helst som lager grafikkteknologien bak Bloodlines - motoren heter Source, og utviklerne heter Valve. Det burde overbevise de fleste om at Vampire: The Masquerade - Bloodlines blir et temmelig lekkert spill.

Hvis du av en eller annen grunn ikke lar deg overbevise kan du imidlertid sjekke de nyeste videoene fra spillet. Det er tre stykker, de er til sammen på 14 MB, og skulle inneholde omtrent ett og et halvt minutt med film fra gameplayet i spillet. Du kan laste dem ned fra disse nettstedene:

Siste fra forsiden