Vampyrene er tilbake

Etter å ha sett på Activisions Call of Duty her på E3, krigspillet som setter ære og kamp for frihet i høysetet, var det ikke få kontrastene som steg frem i det vi hopper til presentasjonen av Vampire the Masquerade: Bloodlines.

Spillet bygger på det allerede kjente Vampires-konseptet, og er i bunn og grunn et rollespill som går ut på å spille disse blodsugerne. Spillet tar i bruk Half-Life-motoren, men det kom ikke frem under presentasjonen om dette er den som brukes i Half-Life 2 eller ikke. Det kan se slik ut, for grafikken, fysikken og ansiktsanimasjonene var svært flotte. Presentatør Leonard fortalte oss blant annet at de har skrevet mye om for å få til de pene lyseffektene, noe som står sentralt i byens natteliv.

Før livet som vampyr begynner skal du skape figuren din. Du velger hvilken klan du skal være medlem av (slik som Nosferatu), spesielle egenskaper, og så videre. Hvilken klan du velger har mye å si på hvilke spesielle egenskaper du får, hvordan du ser ut, og hvordan du skal kle deg. Når spillet begynner, vil du se at du har bloddråper på toppen av skjermen din. Dette er kalt Bloodpool, energi du bruker når du utfører spesielle egenskaper. Hvor god du er til å omgås sosialt har noe å si på hvilke dialogvalg du får opp når du snakker med andre figurer. En av de mest interessante egenskapene var muligheten til å gjøre figurene i spillet gale. Du kunne si en spesiell linje til dem, og de ville gå midlertidig sinnsyk. I demonstrasjonen ble vi også vist hva som skjer når en vampyr forfører en vakker dame. Leonard hogget tennene i den hvite halsen, og sugde ut det røde vi alle trenger for å leve.

- Du kan avbryte sugingen rett før hun dør hvis du ønsker å være human, forteller Leonard.

Spillet består av oppdrag du kan fullføre, og har en svært sterk, underliggende historie. Vi møtte en vampyr som ville at vi skulle stjele en ring i en butikk nær der vi var. Vi kom oss bort til huset, pirket opp døren og fikk stjålet ringen. Møtet med sikkerhetsvakten gikk greit - to skudd med pumpehagle, og fyren var død som en spade. Vi møtte også på et grufullt monster som bestod av tre menneskekropper. Fysikken i spillet strålte her, i det monsteret slo ned stålbjelker og kastet døde kropper mot deg. Grafikken i spillet er virkelig pen. Klærne flommer rundt kroppen din, og den hvite pelskåpen kalt "Pimp Armor" så unektelig realistisk ut. Som vampyr kan du innta andre former hvis du vil det, men du må gjøre mye for å skjule din identitet. Kameraet beveger seg i sanntid, og har muligheten til å ta over kontrollen for å gi deg en mellomsekvens.

Vampire the Masquerade: Bloodlines lanseres i 2004, men ingen videre dato er fastsatt.

Siste fra forsiden